Najzanimljiviji sajt Balkana

drvo u mozgu
41-godišnji kinez čije je ime Zhou, pojavio se u bolnici s natečenim kapcima i jakom glavoboljom. Ostao je šokiran zajedno s lekarima kada je saznao da je uzrok njegove glavobolje komadići drveta zaglavljeni u lobanji to jest, u mozgu...

Zhou je neznajući nosao komadiće drveta u mozgu odnosno svojoj lobanji gotovo punih 5 godina.!

Zhou je izjavio doktorima u bolnici  koja se nalazi u provinciji Junan, da je prvi put shvatio da nešto nije u redu s njegovom glavom kada je pre dva meseca, kada je stari ožiljak na desnom kapku postao otečen. Tada su mu se počele javljati povremene jake glavobolje koje su postajale iz dana u dan sve jače!

Nesposoban da se nosi sa bolom, napokon je otišao u prvu bolnicu u provinciji Junan za lečenje, gde kompjuterizovano tomografsko skeniranje otkrilo da ima nekoliko komada drveta dužinom od 11 cm u njegovom mozgu.

Na pitanje kako je zaradio da komadići drveta završe toliko duboku u njegovoj lobanji tj,mozgu, Zhou se prisetio nesreće koja se desila pre pola decenije.

Zhou je rekao doktorima da se pre pet godina, dok je radio u šumi u okrugu Mojiang, spotaknuo i pao licem u debelu granu drveta koja je probila njegov desni očni kapak i ušla u oko. Zadržao je svoju smirenost, izvukavši zaglavljenu granu golom rukom, a zatim zaustavivši krvarenje.

Zato što nije iskusio nikakve probleme sa vidom i, što je najvažnije, jer nije imao novca, nije otišao u bolnicu, već je ostavio ranu da sama zaceli.


41-godišnji Zhou je reklo da je povremeno znalo da mu se javi oštar bol i glavobolja nakon nesreće, ali nikada nije mnogo razmišljao o tome.

Međutim, ispostavilo se da je problem bio mnogo ozbiljniji nego što je prvobitno mislio, jer je grana koja je probila njegov kapak prodrla duboko u njegov mozak i razbila se na nekoliko sitnih komada koji su ostali tamo nakon što ga je izvukao.
Srećom po njega, ti komadi drva nisu pogodili ni jedan važan krvni sud ili živce, ali su migrirali sve do njegovog malog mozga te je došlo do zaraze što je izazvalo pogoršanje tj. jake glavobolje.

Doktori su rekli Zhou-u da mu je potrebna hitna operacija, ali on i njegova supruga nisu bili voljni dati svoj pristanak jer su se plašili da bi operacija mogla izazvati slepilo , ai zato što nisu imali novac za liječenje. Razumejuc´i situaciju, pristali su

Potom je profesionalni medicinski tim neurohirurga i oftalmologa je uverio par da će učiniti sve što je u njihovoj moći da reše problem bez nanošenja štete Zhouovom mozgu,te osmislio plan lečenja koji su mogli novčano priuštiti.

Na sreću za Zhoua, operacija je bila uspešna. Doktori su izvukli nekoliko komada drveta iz njegovog mozga, od kojih su neki bili udaljeni samo 5 mm od vitalnih tačaka koje su ga, ako bi bile pogođene, mogle trajno onesposobiti ili ga odmah ubiti
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1