Najzanimljiviji sajt Balkana

online nastavaVerovatno sad ste pomislili da je dobra šala ali nije! Zanimljiv slučaj dogodio se u Hrvatskoj gde je jedan srednjoškolac obio je jedinicu iz fizičkog vaspitanja...

tokom online nastave, piše hrvatski "Jutarnji list".


Kako objašnjava, pozivajući se na izvore bliske učeniku, profesor je postavio aplikaciju preko koje je učenik trebalo da pošalje dokaz da je odradio neke vežbe, odnosno da je izmerio puls.


"Kako to nije učinio do predviđenog roka, profesor mu je dao "jedinicu" u formi beleške koja je ušla u e-dnevnik" rekli su izvori hrvatskog lista.

Jutarnji list ukazuje da su prvih desetak dana od početka onlajn nastave na daljinu, koja je organizovana zbog epidemije korona virusa, obeležili su hakerski napadi, rušenje sistema, zemljotres u Zagrebu, izostanak ocena i testiranja, neujednačeno opterećenje učenika, kao i niz pitanja na koje učitelji, učenici i roditelji još nemaju odgovor.

Hrvatska ministarka obrazovanja Blaženka Divjak rekla je da oko 450.000 učenika i nastavnika u osnovnim i srednjim školama, kao i oko 70.000 u visokom školstvu, prati nastavu putem servisa CARNet-a i SRCE-a.

Nastava se za najmlađi uzrast organizuje putem televizijskog programa na HRT-u 3, a za srednjoškolce i na Sportskoj televiziji i RTL-u 2. Materijali se plasiraju i na kanalima poput Youtube-a, mrežnih stranica Škole za život, komunicira se preko grupa na Viber, Whats up, kao i preko mejlova.Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1