Najzanimljiviji sajt Balkana

Ilustracija: put iznad njega autoput
Švajcarske vlasti razmišljaju i nameravaju da se problem saobraćajnih guživi reši izgradnjom auto-puteva na sprat....


Projekat dvospratnih auto-puteva u švajcarskoj kakvih već u azijskim zemljama ima, dobio je zeleno svetlo od vlade. 

Broj sati provedenih u saobraćajnim zastojima u Švajcarskoj kontinuirano raste, pa je vlada odlučila da reši taj problem. Prema proračunima Švajcarci su na auto-putevima stajali oko 26.000 sati zbog gužvi.

Šef Savezne službe za saobraćaj Jirg Retlisberger nemerava da jedan deo auto-puta A1 u Limatalu bude dvospratni. Vlada je već odobrila jedan projekat, koji treba da poveća kapacitet vozila na auto-putu A4 u Šafhauzenu.

Reakcije na najavu su podeljene, jer Zeleni odbijaju dvospratne auto-puteve, optužujući Retlisbergera da "ima više benzina u krvi nego budućnosti u glavi"

Zeleni smatraju da su dvospratni auto-putevi gigantska pogrešna investicija, koja je u suprotnosti sa Sporazumom o borbi protiv klimatskih promena iz Pariza.

Međutim Udruženje uvoznika automobila ukazuje da su Švajcarskoj odavno potrebni dvospratni auto-putevi. Ističu da su takvi auto-putevi rešenje za problem gužvi.

Iz Udruženja ukazuju da bi gornji sprat mogao biti ekspresni auto-put sa manje izlaza i ulaza, a da bi donji  auto-put na primer bi mogli koristiti  samo kamioni.
Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala