Najzanimljiviji sajt BalkanaIlustrracija: whisky i sveštenik
Sveštenik Tomas Ešenbaher (53) iz Hamelburga u Bavarskoj našao je veoma zanimljiv i enobičan način kako da nagovori muške članove njegove crkvene zajednice da posećuju crkvu....

 

Kako je i sam veliki obožavalac viskija,sveštenik je primetio da se priče o Bogu i religiji mnogo lakše pokreću kada je u razgovor uključen i škotski viski.

Sveštenik Tomas je primietio da kod svojih prijatelja, nakon visikija pažnja ostaje na pričama o bogui crkvi nakon čega je odlučio da viski koristi i kao sredstvo za privlačenje muških sugrađana na svoje mise.

Nedavno je objavio da će organizovati viski seanse i prvobitnih 30 mesta je rasprodato je za par minuta!

"Događaji kao što je čitanje Biblije jednostavno nemaju efekta, ali s viskijem mnogo lakše dolazim do vernika i kod njih se mnogo efekasnije bude teme i interesovanja za Boga i crkvu", rekao je Ešenbaher nemačkim medijima

Tokom njegove (svešteničke) seanse, koja traje tri sata, viski ne služi samo kao pokretač tema za razgovor o religiji, već, kako Tomas tvrdi, i da uspori tempo brzog života u kojem se nalaze pripradnici njegove zajednice.

"Vreme u kom živimo je postalo previše brzo. Stalno nastojimo da sve obaveze završimo za osam sati, a često je to nemoguće. Viskiju je potrebno najmanje 10 godina da bi bio dobar. Tako i ova moja poruka nije samo kratkog roka", poručio je sveštenik svojim vernicima.

Tokom seanse, sveštenik služi pet vrsta viskija, od čega četiri potiču iz Škotske i jedan iz Bavarske. Iako seanse traju tri sata, sveštenik ističe da tokom njih ne primorava svoje vernike da poštuju veru.

"Ne guram nikome Bibliju u ruke i naređujem da mora da čita. Ova moja viski seansa nije namenjena da bi se vera shvatila kao nauka, već da bi se mogla osetiti iz dubine duše", poručio je sveštenik

Iako je dobio par kritika od nekih Sveštenik Tomas  je sad postao omiljen u svojoj zajednici bar, što se tiče muških članova njegove crkvene zajednice.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala