Najzanimljiviji sajt Balkana

najveća tinejdžerska stopala  Lars MotzaGinisov rekord za najveća tinejdžerska stopala na svetu sada drži nemački tinejdžer Lars Motza, koji je u vreme merenja za Ginisa, 19. novembra 2018. imao tačno 16 godina i 59 dana....

Larsovo levo stopalo ima dužinu od 35,05 cm a desno stopalo meri 34,98 cm Zbog toga mora da nosi broj patika 57 (po EU standardu)

Sa ovim dimezijama stopala Lars je postao ginisov rekorder  tinejdžer s najvećim stopalima na svetu tj u klasi tinejdžera

Lars je preuzeo titulu  tinejdžera sa največim stopalima odnosno rekord od Mathu-Andrev Budge-a, čije levo stopalo ima dužinu od 32,95 cm a desno stopalo 32,85 cm ali Britanac i dalje drži rekord za najveće tinejdžerske ruke na svetu.Larsov otac, Frank, oduvek je znao da će Lars imati velika stopala - kad se rodio, stopala su mu bila velika 9,5 cm !

"Mi kao roditelji takođe imamo velika stopala ja nosim broj 50 (EUR) a Larsova majka nosi broj 43 (EUR) tako da zbog toga nismo mnogo brinuli kada smo videli da Lars ima takov elika stopala od malena"
Larsove cipele naspram običnog skejtborda
Imati velika stopala dovoljno je problematično kao odrasloj osobi, ali za 16-godišnjaka je još teže.

Larsa nakon verifikacije obaranja Ginisov rekorda novinari su pitali kako je živeti sa veličinom broja cipela do 57 sa svojih 16 godina odnosno kako je biti Ginisov rekorder sa najvećim stopalima tinejdžera na svetu.
Cipele tinejdžera Larsa naspram cipela broj 42"Ovde jedva da ima zavidnih ljudi, jer čija je želja imati tako velike noge. Ali to samo upada u oči i ljudi se ponekad smeju ili kažu nešto glupo. Posebno manja deca misle da je sjajno ako mogu staviti noge pored mojih ogromnih noga." kaže Lars

Te dodaje:
"Ne možete jednostavno otići do prodavnice obuće u najbližem tržnom centru i kupiti jeftini par. Nažalost, ne mogu kupiti ni skuplji par, jer u nemačkim prodavnicama više nema obuće moje veličine. Širom Evrope ja se trenutno se nalazim na gornjoj granici (brojeva) slobodne prodaje cipela.Za mene su ostale samo cipele po meri, koje su, naravno, veoma, veoma skupe."

"Za mene su ostale samo cipele po meri, koje su, naravno, veoma, veoma skupe." dodao je Lars na kraju.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1