Najzanimljiviji sajt Balkana

Kompanija "Epic Games" je tužena od strane roditelja dečaka starosti od 10 i 15 godina zbog video igre "Fortnite" jer kakos e navodi u tužbi izaziva zavisnost....

Advokatska kancelarija Calex Légal iz Montreala zastupa dvojicu dečaka dok video igru "Fortnite" upoređuju sa narkoticima.Takođe u tužbi se navodi kako podstiče lučenje dopamina u mozgu ranjivih mladih ljudi koji zato postaju zavisni o igranju


Advokat Allessandra Esposito Chartrand, smatra kako postoji dovoljno dokaza da slučaj bude jako ozbiljan. Takođe je pozvala roditelje koji misle isto da se pridruže ovoj tužbi protiv "Fortnajt" video igre.


Zahtev za odobrenje kolektivne tužbe protiv "Epic Games" predat je sudu u Montrealu, a oslanja se na slučaj Quebec Superior Courta iz 2015. godine u kome je presuđeno da duvanske kompanije nisu upozorile svoje potrošače o opasnostima pušenja.

Prema rečima "Chartrand" istraživanjem su zaključili da je kompanija koja je osmislila video igricu "Fortnite" „Epik gejms“ angažovala psihologe kako bi učinili da igra kod gemjera što više izaziva zavisnost i kao takvu je plasirali na svetsko online tržište video igara, s ciljem da privuku što više dece.

Kada nešto izaziva zavisnost, dužnost je kompanije da o tome obavesti korisnike, što su u ovoj kompaniji navodno propustili.

Tako roditelji koji su odlučili da tuže Fortnite video igru nikada svojoj deci ne bi dozvolili da ga igraju da su znali za moguće posledice, odnosno da izaziva zavisnost.

U uslovima korištenja na koje pristaju svi igrači Fortnajta,"Epic Games" je probao da se delimično zaštiti od pristiglih optužbi, ali u Calex Légalu smatraju kako to u Kvebeku neće značiti ništa zbog zakona koji obavezuje kompanije da o potencijalnim rizicima svojih proizvoda obaveste korisnike.

Iz gore pomenute kompanije se još nisu oglasili o povodom ove sudske tužbe

Moguće je da će se još ovakvih tužbi pojaviti i u drugim delovima sveta. Za to vreme "Fortnite Battle Royale" je i dalje besplatan i jedna je od najpopularnijih igara na svetu, sa više od 200 miliona online igrača.
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1