Najzanimljiviji sajt Balkana

Ksao tužio market zbog zaokruživanja cene

Jedan kinez kojeg navode tamnošnji mediji kao Ksao tužio je prodavnicu zbog zaokruživanja cene proizvoda!Ksao je tužio supermarket sudu....


zbog davanja prodavcu 55 juana, što prevedeno u našu valutu iznosi nešto oko 860 dinara za namirnice u vrednosti od 54,76 juana.

Ksao je dobio je kao kusur "samo" 0,20 juana, umesto 0,24, i podneo je tužbu protiv prodavnice zbog toga što mu nisu dali i preostalih 0,4 juana, odnosno celih (u srpskoj našoj valuti) 6 dinara.
račun zaokruživanje cene
Nije mu zaista trebalo 0,04 juana, ali je smatrao da je zaokruživanje sistema u supermarketu varanje, pa je odlučio da ih tuži i skrene pažnju na praksu, nadajući se da će se popraviti.

"Podnošenjem tužbe samo sam hteo da mi da 0,04 juana koji bi trebali biti moji. I da ukažem na ne poslovnoj nezakonitoj praksi i nerazumnim pravilima. Moja tužba supermarketa, je jedan neobičan i dobar pravni nivo, i nadam se da privući pažnju društva. "

Pošto je Ksiao doneo priznanicu, kao dokaz, koja je jasno pokazala da je prevaren. Branilac Ionghui Superstore-a prodavnice gde je Ksao prevaren nije imao drugog izbora nego da prizna grešku svog klijenta i izvini se i tužiocu i široj javnosti.

tužitelj Ksao je na kraju postigao svoj cilj, razlika mu je vraćena uz izvinjenje a i vesti o njegovom neobičnom slučaju postala je viralna na društvenim mrežama i u svetskim medijima medijima, dobivši veliku podršku javnosti kine i sveta.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1