Najzanimljiviji sajt Balkana
Muhamed Mešić (29) iz Tuzle ima zaista neverovatnu sposobnost učenja on govori 73 jezika
! Počev od hebrejskog do jidiša, pa preko baskijskog do kinjarvanda, a jezike kao što su engleski, nemački, grčki ili turski, savladao je još kao dete.Rođen je u Tuzli 1984 godine, sa svojih 26 godina govorio je verovali ili ne 56 jezika!...

Muhamed  je radio do sada u 24 zemlje na četiri kontinenta, kao vođa projekata Brejns vork grupe, projekt menadžer Britanskog saveta, lični savetnik predsednika Makedonije i gradonačelnika Tuzle.

Muhamed trenutno živi i radi u glavnom gradu Austrije,Beču, kao pravnik u jednoj građevinskoj kompaniji.Za vreme rata u Bosni u svom gradu u Tuzli je sretao vojnike iz UNPROFOR iz Švedske,Pakistana,Norveške i iz radoznalosti, "pokupio“ nekoliko reči na švedskom,urdu i norveškom.

Jezike je najviše učio kroz situacije asimilacije, a jedini kojeg je učio na kursu bio je znakovni jezik .Rano je počeo da čita i piše, pisao je s desna na levo.Roditelji su u ogledalu čitali ono što je on napisao, a i danas beleške na sastancima vodi na hebrejskom ili arapskom jeziku. Muhamed odlično govori 12 jezika, toliko da se može služiti svim stručnim terminima, a razgovora na još 61 jeziku sveta.

"Po nekoj mojoj definiciji, jezik govorim tečno onda kada mogu da ostvarim samostalnu svakodnevnu komunikaciju, poput one koju imate kad sedite s nekim u autobusu. Jezike koje duže govorim i s kojima se duže družim, poput engleskog, italijanskog, portugalskog, turskog, jesu jezici koje govorim dosta dobro", rekao je Muhamed.

On je rekao da ga ljudi tokom njegovih čestih poseta Grčkoj pitaju da li je on zapravo Grk jer ima akcenat kao da se rodio u Atini. Širom sveta govori se oko 7.000 jezika, a Muhamed u šali kaže kako ga prijatelji "zezaju" da poznaje "samo" 73 od toliko jezika u "Božjoj bašti".

On, kako je rekao, jezike ne broji niti ih organizovano uči.Nivo komunikacije koju može ostvariti na tatarskom, naprimer, nije jednak onom koju vodi na maternjem, bosanskom ili na engleskom, turskom, nemačkom, italijanskom.Ali, sve jezike govori dovoljno dobro da poznaje osnove gramatike i fonetike, a na ukupno 73 jezika može ostvariti komunikaciju o osnovnim temama

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala