Najzanimljiviji sajt Balkana

Uhvaćeni krokodil od 600 kg australija
Šumski rendžeri iz severne Australije uspeli su da uhvate ogromnog krokodila teškog gotovo neverovatnih 600 kilograma, ... nakon što je ta životinja prvi put primećena pre skoro deceniju.

Mužjak, koji je, prema procenama, rendžera star je oko 60 godina, i do sada je najveći je primerak krokodila koji je ikada uhvaćen u reci Ketrin, na Severnoj teritoriji.

Džinovski krokodil sa reke Ketrin u Australiji je dugačak 4.71 metar, dužine kao prosečan porodični automobil. Ovaj krokodil može da živi i u slanoj i u slatkoj vodi
Uhvaćeni krokodil od 600 kg australija
                                                       (klinite za uvećanje)
"Uglavnom smo viđali primerke duge 4.2 metra, ali nikada ovako velike" rekao je rendžer Kris Hejdon i dodao da ni uprkos njegovoj veličini nije bilo teško uhvatiti ga.


Lokalne vlasti tragale su za ovim krokodilom od 2010, kada je prvi put primećen, i pokušavale su da ga izoluju kako bi se sprečilo da "stupi u kontakt s ljudima".

Hvatanje ovog džinovskog primerka krokodila je samo podsetnik ljudma u Australiji da bi čak i u suvoj sezoni trebalo da izbegavaju plivanje u tokovima i rekama, za koje se zna da u njima žive krokodili
Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala