Najzanimljiviji sajt Balkana


zaslađeni vazduh bangkok
Kriza zagađenja vazduha u Tajlandu postala ekstremno loša tako da pojedine loklane vlasti  kao u Bangkoku pokušavaju neke nekonvencionalne metode čišćenja vazduha od zagađenja, prskanjem vazduha zaslađenom vodom!

Lokalna vlada u Bangkoku je nedavno počela da prska vazduh zaslađenom vodom po gradu ne bili poboljšala kvalitet vazduha koji je ekstrmno loš poslednjih meseci...


Kako izveštavaju tajlandski mediji u očajničkom pokušaju da smanje kritični nivo zagađenja vazduha u Bangkoku, lokalne vlasti počele eksperimentirati sa zaslađenom vodom, umesto redovnom običnom vodom.

Tako onii sada prskaju gradski vazduh zaslađenom vodom...

Ideja koja stoji iza bizarne strategije za borbu protiv zagađenja je da će povećanjem viskoznosti vode pomoć u šećera omoguc´iti da uhvati opasnije čestice kada se poprska zaslađeni vazduh.

Međutim, neki stručnjaci smatraju da bi nekonvencionalni pristup mogao doneti više štete nego koristi.

Dr. Veerachai Putthavong, profesor organske hemije na Univerzitetu Kasetsart, izjavio je za Workingpoint News da ima ozbiljne sumnje da će zaslađena voda dati bolje rezultate od obične vode.

On tvrdi da povećana viskoznost tečnosti neće doneti veliku razliku, jer oprema koja se koristi za prskanje nije dovoljno snažna da bi se raspršila u male kapljice da bi uhvatila prašinu i čestice veličine samo 2,5 mikrona.

Aktuelne mašine koje se koriste za prskanje vode mogu samo da zahvate čestice do 10 mikrona.

Da bi stvari bile još gore, taj dodani šećer odnosno zaslađeni vazduh, može prouzrokovati da površina na koju mešavina padne dođe do razvoja opasne plesni, jer bi organski aditiv omogućio razvoj bakterija i gljivica.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1