Najzanimljiviji sajt BalkanaIlustracija: umetna intiligencija
Možda nećemo morati čekati mnogo pre nego što besmrtnost postane stvarnost. Švedski naučnici veruju da se umetna inteligencija može iskoristiti za stvaranje 'potpuno svesnih kopija' naših najmilijih nakon smrti.....

Naučnici traže volontere koji su spremni da ponude svoje preminule rođake za istraživanje.

Oni bi koristili veštačku inteligenciju da rekonstruišu glasove onih koji su umrli kako bi omogućili članovima porodice komunikaciju sa njima, prenosi "Daily Mail"

Poznati futurist Dr. Michio Kaku veruje da bismo uskoro mogli prenositi naše umove na mašine, dopuštajući nam da razgovaramo s našim voljenima nakon što umru.

Mašina ili avatar bi sadržavali uspomene i osobnost koja može komunicirati s rodbinom baš kao što biste imali kada bi bili živi. U tom slučaju roboti bi mogli da odgovore na jednostavna pitanja vezana za vreme ili koliko je sati, ali i da ostvare stvarni fizički kontakt sa drugim ljudima.

"U stvari bi postali besmrtni", objasni Kaku. Kaku veruje da je to "samo pitanje vremena" pre nego što ovakve tehnologije postanu stvarnost.

On nije jedini koji misli da bismo u bliskoj budućnosti mogli iskoristiti i sačuvati sećanjapreminulih osoba ili eventlano naša sećanja nakon smrti.


Milijardeski mogul Ilon Mask poseduje celu firmu koja bi potencijalno mogla učiniti upravo to, nazvanu "Neuralink." Neuralink razvija tehnologiju 'neuronska nit', koja implantira sitne elektrode  u mozak koje bi jednog dana mogle uploadovati i preuzeti misli preminulih osoba.

Musk je rekao da bi čipovi pomogli  čovečanstvu da postigne simbiozu sa mašinama. Te takođe on veruje da bi to moglo ljudima dati veću kontrolu nad umetnom inteligencijom

Na kraju ovo možda zvuči kao naučna fantastika, ali ako ikada dođe do realizacije, digitalna besmrtnost bi mogla da postane pravi fenomen.

Naučnici i doktori smatraju da je "samo je pitanje vremena" kada će ova tehnologije postati realnost.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala