Najzanimljiviji sajt BalkanaIlustracija: Indijska škola
U ogromnom milionskom gradu Delhiju u preko hiljadu škola uveden je predmet o sreći! Ovaj neobičan i zanimljiv predmet uvršten u nastavni plan i program...


Ministar obrazovanja u Delhiju Maniš Sisodia je kazao novinarima da se predmet o sreći provodi u okviru važnog i korisnog projekta na čijem razvoju se radilo prethodnih godina.

Istakao je kako će se časovi o sreći, koji će trajati oko 30-45 minuta, izvoditi svaki dan u preko 1.000 škola, dodajući da će se predmet o sreći izvoditi u vrtićima kao i u osnovnim školama za učenike do 8. razreda.

Učenici na ovim časovima neće biti ocenjivani ocenom, kao što je praksa u drugim školama, a neće imati ni imati testove ili domaće zadatke

Cilj ovog predmeta je da kod učenika razvije emotivnu inteligenciju putem aktivnosti kao što je meditacija i razgovor o (pravim) vrednostima.


Nastavnici u Delhiju se nadaju da će časovi o sreći pomoći mladima i učenicima u borbi protiv depresije, stresa i različitih anksioznih poremećaja.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (WHO), jedna četvrtina dece starosne dobi od 13 do 15 godina u Indiji bori se protiv depresije.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala