Najzanimljiviji sajt BalkanaIlustracija: eterijum kriptovaluta
Direktor škole u gradu Hunanu u Kini otpušten je s posla, nakon je se saznalo daje s nekoliko računara u tajnosti rudario kriptovalutu  u školi... dok su bili priključeni na školsku elektromrežu.

Nastavnici u školi u Hunanu postali su sumnjičavi zbog hučeće buke koja se čula danju i noću. To je dovelo do otkrića mašina koje su rudarile kritovalutu eterijum.

Ovi kompjuteri napravili su račun za struju od gotovo 1.860 evra.

Prekomerna potrošnja električne energije bila je ranije prijavljena direktoru škole Leiju Hui, ali je on to objasnio upotrebom klima aparata i uređaja za grejanje.

U školskom računarskom kabinetu bilo je instalirano 8 jakih (konfiguracijski) računara za rudarenje od leta 2017. do leta 2018. godine.

Direktor je prvobitno potrošio 1.260 evra na jedan računar koju je koristio kod kuće, ali je onda navodno odlučio da je premesti u školu kada je vidio koliko struje troši taj računar


U šemu je bio umešan i zamenik direktora, koji je navodno u januaru kupio za sebe još jedan računar i takođe je instalirao u školi, pa ih je na kraju bilo 9 računara koji su radili "punom parom" i dan i noć

Na kraju školska računarska mreža postala je preopterećena zbog rudarenja i to je počelo da ometa normalnu nastavu.

Direktor je smenjen u oktobru, a njegov zamenik je dobio zvanični ukor. Novac koji su "zaradili" dvojica direktora od rudarenja kripto valute  pripao je lokalnoj administraciji za disciplinske inspekcije.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala