Najzanimljiviji sajt Balkana

ovce u školi u mestu Kret an Beldon

U Francuskoj u  jednu osnovnu školu se upisalo verovali ili ne. 15 ovaca, samo da se ona ne bi zatvorila. ! Školi je zbog nedostatka učenika pretilo zatvaranje...

pa je u jedno odeljenje u osnovnoj školi u mestu Kret an Beldon upisano  je simoblično 15 ovaca koje su se čak slikale i za godišnjak.

Škola je još u martu 2019.godin dobila obaveštenje da će se od naredne godine zatvoriti zato što je broj učenika sa 266 spao na 261, piše grčki list "Lifo".

Gael Laval, član sindikata staratelja organizovao je demonstrancije u selu naglašavajući da "postoje deca koja se suočavaju sa problemima", ali da "bezobraznu vlast zanimaju samo brojke" uprkos činjenici što je 11 punih odeljenja i dalje aktivno u školi.Tako je Laval, inače lokalni veterinar u utorak ujutru ušao u dvorište škole sa 50 ovaca i svojim psom. On je čak nabavio izvode iz matičnih knjiga za petnaestoro jagnjadi i zvanično ih upisao u školu.

"Sada će morati da otvore još jedno odeljenje" rekao je Laval i priznao da je želeo da iskoristi humor kao najbolje oružje protiv države.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1