Najzanimljiviji sajt BalkanaAmfibio uređaj koji će omogućavati disanje pod vodom
Zanimljivi uređaj "Amfibio" je odštampan pomoću 3D štampača koji je posebno osmišljen kako bi izvlačio kiseonik iz vode i istovremeno propuštao ugljen dioksid....

Ovaj revolucionarni materijal je osmislio naučnik i dizajner Džun Kamei sa Kraljevskog koledža umetnosti je u saradnji sa RCA-IIS dizajnerskom laboratorijom u Tokiju.

Kako je rekao, on je dizajnirao ove škrge za budućnost u kojoj će ljudi živeti mnogo bliže vodi nego danas.

"On omogućava ljudima da komforno provode vreme u vodi kao što bi to činili i na tlu. Tehnologija je inspirisana insektima koji mogu da prežive pod vodom samo zahvaljujući tankom sloju vazduha zarobljenom ispod površine njihove superhidrofobne kože, koji ima funkciju škrgi" rekao je Kamei.


On planira da testira "Amfibio" na ljudima u vodi.

"U bliskoj budućnosti on će omogućiti nosiocu da ostane pod vodom mnogo duže nego prilikom slobodnog ronjenja i da pritom ima mnogo manje opreme nego ronioci" kaže naučnik.

Do 2100. godine se očekuje da prosečna temperatura Zemlje poraste za 3,2 stepena Celzijusa, što će verovatno izazvati veliki porast nivoa mora i uticati na živote oko 30 odsto globalnog stanovništva. Očekuje se i da mnogi gradovi na primorju potonu.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala