Najzanimljiviji sajt Balkana

Hitler za gradonačelnika gradić Jungar Peru
Mali peruanski gradić Jungar, u Andima, za dve nedelje bira gradonačelnika. Među kandidatima, makar po imenima, izdvajaju se Hitler, koji se nada povratku na vlast, i Lenjin koji mu je suparnik...

Kako navode zapadni mediji svuda po tom malom gradiću pojavile poruke "Hitler se vraća" i "Hitler je uz narod" koji se odnose na bivšeg gradonačelnika Hitlera Albu Sančeza, koji je na vlasti u Jungaru bio od 2011. do 2014. godine.

Njegov politički rival Lenjin Vladimir Rodriges Valverde pokušao je prošle nedelje da izdejstvuje zabranu Hitlerove kandidature za izbore koji se održavaju 7. oktobra, ali je lokalna izborna komisija odbacila njegov zahtev.
Hitler Alba Sancez u trci za gradonačelnika gradića  Jungar
Kako prenose zapadni mediji Hitler Alba naglašava da odbacuje sve za šta se nemački nacistički diktator Adolf Hitler zalagao i da želi da vlada na pošten i transparentan način.


Alba tvrdi da njegov otac nije znao ko je bio Hitler kada mu je dao to ime. Prema rečima ovog političara, on je razmišljao da promeni ime kada je saznao za zločine pravog Hitlera, ali je ipak odustao od toga.

"Ja sam dobri Hitler", rekao je Alba peruanskoj eleviziji RPP.

U Peruu i drugim zemljama Latinske Amerike roditelji često biraju strana imena koja im čudno zvuče uprkos tome što ona u inostranstvu imaju negativnu konotaciju.
Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala