Najzanimljiviji sajt Balkana

Ferrari 288 GTO

Policija u nemačkoj traži retki sportski automobil marke "Ferrari" iz 1985.godine koji je vredan više od dva miliona evra, nakon što ga je muškarac, koji se predstavio kao potencijalni kupac, ukrao tokom probne vožnje....

Iz policije u Diseldorfu, saopšteno je da se muškarac, koji se javio na oglas za crveni "Ferrari 288 GTO" prvi put registrovan 1985. godine i koji je prešao 43,000km pojavio na dogovorenom sastanku u tom nemačkom gradu, preneo je AP. 

Čovek koji se predstavio kao potencijalni kupac i prodavac, otišli su potom na probnu vožnju, tokom koje je prodavac izašao iz automobila da bi zamenio mesto sa „budućim kupcem“.

"Kupac" Ferarija je seo na mesto vozača, pritisnuo pedalu gasa i odjurio.

Oglas za automobil na internet stranici dilera kaže da je nekada pripadao nekadašnjem vozaču Formule 1 u Severnoj Irskoj Ediju Irvinu - koji je se trkao za Ferrari između 1996. i 1999. godine.Slična vozila često se navode sa cenama od oko 1,5-2 miliona funti, ili iznad 3 miliona dolara u SAD-u. Često se prodaju putem specijalističkih aukcija kao na primer Sotheby's aukcije.

Inače ovih automobila marke "Ferrari 288 GTO" proizvedeno je u svetu samo 272  komada automobila

U policiji navode da nisu uspeli da pronađu automobil,ali  da poseduju video snimak (sliku) "tog potencijalnog kupca" ferarija prenosi britanski BBC.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1