Najzanimljiviji sajt BalkanaIlustracija: operacija hirurgija
Morin Pačeko (53) patila je od bolova u donjem delu leđa te je tako dospela i na operaciju misleći da će joj pomoći ali... Umesto toga, hirurg -lekar joj je uklonio bubreg!...


Dr Ramon Vaskez, kojeg je nesrećna žena srela nekoliko trenutaka pre operacija u bolnici “Velington regional” na Floridi 29. aprila 2016, trebao je da otvori lokaciju koja joj je uzrokovala bol od udesa koji je doživela prethodne godine.

Vaskez je otvorio telo na tom mestu i video masu za koju je mislio da je kancerogeni tumor. Da je pogledao Morinine snimke sa magnetne rezonance, video bi da je u pitanju savršeno zdrav bubreg, a ne tumor, iako se nije uzdigao iz regiona pelvisa u abdomen tokom razvoja fetusa.

U svakom slučaju, hirurg je uklonio "tumor", a mesec dana kasnije patalog bolnice objavio je da je to, u stvari zdrav bubreg. Užasnuta Morin Pačeko sada se plaši da joj prete transplantacija bubrega ili dijaliza.

"Samo je uzeo moj život i otpisao ga. Da je pogledao snimke koji su mu dati shvatio bi sve." rekla je Morin.
bubreg pelvični snimak
Osiguranje za nesavesno lečenje je pokrilo druga dva hirurga sa po 250.000 dolara za poravnanje, međutim Vaskez nije imao to osiguranje i on je u septembru postigao dogovor o “nominalnoj sumi”, nakon što je za grešku optužio bolnicu i nije priznao odgovornost.


Morin je istakla da nijedna suma novca neće popraviti komplikacije koje će je pratiti do kraja života.

"Uvek su mi na umu transplantacija bubrega ili dijaliza. Sada sam u stalnom strahu" kazala je za medije Morin.

Međutim, Vaskezove muke nisu gotove. ...

Sada je protiv njega tužbu podnelo je i Ministarstvo zdravlja Floride, što znači da bi Vaskez mogao biti novčano kažnjen, a postoji i mogućnost oduzimanja lekarske dozvole. Advokat nesrećne žene smatra da je oduzimanje dozvole malo verovatno. Bolnica je već raskinula ugovor sa Vaskezom.

"Za 30 godina postojanja ove bolnice ovakav incident se još nije dogodio", naveli ja uprava "Velingtona" u svom, zvaničnom saopštenju piše blic.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala