Najzanimljiviji sajt Balkana


Valkyrie Project jahta valkira će biti najduža jahta na svetu
Najveća privatna jahta ''Valkira'' dizajnera Čulhuna Parka kada bude napravljena biće najveća jahta na svetu.Ova jahta biće duga neverovatnih 229 metara ...
veličine otprilike kao dva fudbalska terena  ili 24 autobusa parkirana jedan do drugog prenosi portal DailyMail

Ceo "Projekat Valkira" odnosno gradnje sledeće najveće super jahte na sveti iznosiće 680 miliona evra te će ovom cifrom oboriti rekord koji drži superjahta "Azam"!


Inače ako ne znate najveća na svetu superjahta "Azam" je u vlasništvu predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata Halife bin Zajeda al Nahjana, koja ima impresivnu dužinu od 180 metara.

Projekat je delo 36-godišnjeg južnokorejskog dizajnera Čulhuna Parka, koji je u okviru studija osam meseci radio s dizajnerom jahti "Palmer Johnson". Bod će biti napravljen od aluminijuma i specijalne strukture ugljeničnih vlakana.

Kako sam dizajner kaže mnoge jahte su obojene u belo pa izgledaju kao neke "plutajuće bele torte".Ipak on se odlučio na sasvim drugi dizajn

"Pokušao sam da promenim spoljašnji izgled strukture i kreiram oblike koji nisu pravolinijski. Zbog toga se čini da su komponente pomerene i iskrivljene " objašnjava autor projekta.

Ovaj plutajući "morski div" -super jahta "Valkyrie" bi mogao da nosi 52 gosta i čak 92 člana posade, uključujuc´i jednu čitavu palubu samo za vlasnika ,dok bi jahta putovala okeanom udobnom brzinom od 25 čvorova.
valkira najduža jahta na svetu1

Privatna superluksuzna jahta ''Valkyrie'' kada bude gotova imaće i biće opremljena svojim bioskopom, pozorištem, restoranom i umetničkim galerijama.

Ipak dizajner Čulhuna Park tvrdi da želi da se brod koristi više kao "plutajuće zabavno središte" u kojoj gosti mogu maksimalno uživati

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1