Najzanimljiviji sajt Balkana

Zahvaljujući veštačkoj inteligenciji (AI) i tehnologiji prepoznavanja lica, rešen je slučaj ubistva devojke ujedno i pljačka banke u kineksoj provinciji Fujian Ovaj slučaj koji je dopseo u medije šokirao ljude u Kini...

Nakon žestoke svađe, 29-godišnji muškarac, kome su kineski mediji objavili samo ime Zhang, zadavio je devojku užem, a njeno telo je stavio u prtljažnik iznajmljenog automobila i pobegao.


Pre toga, sa njenog telefona poslao je poruku njenim roditeljima i poslodavcu da će uzeti slobodne dane, pa neko vreme neće dolaziti na posao.

Ono što je naročito zgrozilo javnost jeste što je ubica iskoristio mrtvu devojku za krađu novca.


Osim što je sa njenog bankovnog računa ukrao više od 30.000 jena odnosno oko 4.200 dolara, pokušao je putem mobilne aplikacije da podigne kredit u njeno ime, ali je za podizanje kredita potrebno verifikovati transakciju prepoznavanjem lica.Zhang je to pokušao da uradi postavljanjem kamere ispred lica ubijene devojke, ali transakcija nije potvrđena jer osoba mora da trepne, a potrebno je i glasovno prepoznavanje, što takođe nije uspelo Zhangu jer je sistem prepoznao muški glas.

U takvim slučajevima sistem za prepoznavanje lica i veštačka inteligencija (AI) obaveštavaju banku o nepravilnostima i pokušajima prevare, nakon čega se pregledaju snimci verifikacije profila.

Zaposleni u banci ostali su u šoku kada su videli lice mrtve žene, koje je bilo svo u modricama, kao i rane oko vrata, nastale davljenjem.

Odmah su o tome obavestili policiju koja je pokrenula istragu. Iako je ubistvo počinjeno još u aprilu, ubica je tek nedavno uhapšen.

Korisnici društvenih mreža u Kini komentarisali su kako takve scenarije ne bi očekivali ni u horor filmovima, ali i da nisu ni znali da veštačka inteligencija koja se koristi za odobravanje kredita može da posluži i u kriminalističkim slučajevima rešavanja ubistava.Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1