Najzanimljiviji sajt BalkanaXi jinping
Kineska društvena mreža "Veibo" blokirala je pretragu i slike o Viniju Puu, simpatičnom medvedu iz knjiga za decu jer je jednom navedeno da podseća na kineskog predsednika Si Đinpinga.!...

Ukoliko se ukuca pretraga za animiranog medveda na kineskim društvenim mrežama se pojavljuje poruka da je "sadržaj nezakonit"

S mreže za razmenu poruka WeChat, koja je u širokoj upotrebi u Kini, uklonjene su slike sve slike Vini Pua. Neki korisnici su se našalili ostavljajući komentare da je medved "verovatno ukrao teglu meda, pa je kažnjen".

Kineske vlasti vode strogu cenzuru i kontrolu sadržaja na internetu.

Prva poređenja medveda s kineskim predsednikom pojavila su se 2013. godine kad su korisnici interneta postavili sliku Si Đinpinga i tadašnjeg američkog predsednika Baraka Obame, kao Vinija Pua i njegovog prijatelja tigrića Tigra.
kineski predsednik obama vini pu

Naredne godine, ponovo se pojavila slika medveda kao da je kineski predsednik. Ovog puta sa japanskim premijerom Šinzom Abeom, sa fotomontažom da se Vini Pu rukuje s kopitom svog prijatelja Magareta.
kineski predsednik Šinzo Abe vini pu 2
Korisnici interneta su 2015. godine sliku kineskog predsednika tokom smote vojske uporedili sa Vinijem Puom koji se vozi u kabrioletu. Ta slika je postala "najviše cenzurisana u Kini te godine“, navode neki zapadni mediji

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala