Najzanimljiviji sajt Balkana
Oboren je još jedan svetski rekord ili bolje da kažemo svemirski rekord,kako god bilo...Do duše malo će vam izgledati čudan ali ipak će biti upisan u Ginisovu knjigu rekorda pročitaćete i zašto.Svemirska letelica Voyager 1...

koja je izgrađena od strane NASA-e,a lansirana 1977.godine je provela zadnjih 35 godina putujući kroz svemir tj. kroz naš Sunčev sistem.

Ploveći svemirskim prostranstvom, ova letelica stalno povećava svoju udaljenost od Zemlje.Voyager 1 putuje brzinom od 17 km u sekundi, i ovih dana(meseci) se sprema se da izađe iz Sunčevog sistema.

Sa udaljenošću od planete Zemlje celih 18 milijardi kilometra Voyager 1 letelica je postavila novi svetski rekord za prvu letelicu koja je najudaljeniji objekat od planete Zemlje,i koja će istraživati međuzvezdani prostor.

Inače da vam kažemo i to da Voyager 1 "razvija brzinu" od 38.000 koilometara na sat,tako da će ova svemirska letelica Voyager 1 uskoro će postati prvi i jedini objekat koji je stvorila ljudska ruka,i koji će zakoračiti u međuzvezdani prostor svemira.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala