Najzanimljiviji sajt Balkana

Ilustracija: mobilni spijuniranje
U Saudijskoj Arabiji odnedavno je telefonsko špijuniranje bračnog partnera kažnjivo zakonom. I oni koji budu uhvaćeni u takvoj "kriminalnoj" radnji sledi ogromna novčana kazna...

Kazna predivđena zakonom za telefonsko špijuniranje bračnog druga( partnera) je 500.000 rijala (oko 108.000 evra) i zatvor do godinu dana.!

Saudijsko Ministarstvo informisanja navodi da se odredba odnosi na novi zakon protiv sajber-kriminala, koji je stupio na snagu prošle sedmice i mora da "štiti moralnost pojedinaca i društva, ali i privatni život".

Ovaj bizarni zakon je donesen kao odgovor na stalni porast krivičnih dela sa područja sajber-kriminaliteta, kao što su ucene, pronevere kao i klevete.

Ustav Saudijske Arabije, koja je ultrakonzervativna kraljevina, zasniva se na šerijatu 

Zvuči gotovo neverovatno ali Saudijska Arabija se ubraja među svetske lidere korištenja mobilnih telefona i društvenih mreža po stanovniku.

Više od polovine Saudijaca mlađe je od 25 godina i za njih virtuelni (internet) svet predstavlja, kako procenjuju sociolozi, "beg" od službenih struktura i "stroge" islamske tradicije.

Saudijska Arabija je tako jedina država u svetu koja ženama brani upravljanje motornim vozilima, ali će ta zabrana biti konačno ukinuta u junu ove 2018.godine.
Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala