Najzanimljiviji sajt Balkanaslucajnost ili ne

Za ove incidente i događaje verovatnoća da su se zaista dogodili je veoma mala skoro nikakva ipak, oni su se dogodili!. U svemu ovome postavlja se samo jedno pitanje,.....

da li su svi ovi dole navedeni događaji i incidenti slučajnosti ili ne?

Jednostavno, za ove zanimljive i čudne incidente i događaje za sada nema objašnjenja:

Čovek spasio bebu koja je pala s balkona - dva puta

Prvi put, to se dogodilo 1937. godine jedna majka je držala bebu u naručju i gledala kroz prozor četvorospratnice u Detroitu kada joj je slučajno ispala beba. Srećom, na ulici ispod je bio čovek po imenu Džozef. On je bio lokalni čistač ulica i upravo je čistio ispod prozora kada mu je s neba pala beba na glavu i rame. Uspeo je bebu da uhvatiti. Beba je preživela, a Džozef je lakše povređen.

Godinu dana kasnije, majka dvogodišnjaka Davida Thomasa nije pazila i David je pao kroz prozor. Neverovatno, ali JDžozef je čisto u tom trenutku pod prozorom. Naravno, kao i prvi put Preživeli su i on i beba.

Pitamo se, koje su šanse da je bio na pravom mestu u pravo vrijeme dve godine zaredom?! Takođe, koje su šanse da su dve majke bile toliko neodgovorne da im deca bukvalno ispadnu kroz prozor?

Levoruki predsjednici SAD-a

Samo 10 odsto Amerikanaca su levoruki. Očekivano je onda da bi i broj američkih predsednika trebao pokazivati takav neki omer . Ali, od zadnjih 14 predsednika SAD-a, više od pola su bili levoruki. Od zadnjih sedam, čak ih je pet bilo levoruko. U zadnjih dvadeset godina, gotovo svaki predsednik USA je bio levoruk.

Od predsednički kandidata - 2008. John McCaine i Barak Obama, a 1992. sva tri kandidata su bili levoruki. Ovo je čudno jer se u 18. i 19. veku to smatralo hendikepom i terali su ljevoruku decu da pišu desnom rukom

Važno je u brodolomu se zvati Hug Vilijams

U brodolomu pokraj Engleske 1660. godine je samo jedan čovjek preživwo, a zvao se Hugh Williams.

Na istom području dogodio se još jedan brodolom s brojnim žrtvama 1667. godine, a preživeo je samo jedan čovek, već pretpostavljate sa istim imenom i prezimenom Hug Vilijams

Brodolom na Temzi 1820. godine, preživeo je jedan jedini čovek. Zvao se ni manje ni više nego - Hugh Williams.!

Dok je 1940. godine u ratu. Brodolom su preživela dva čovjeka. Jedan se zvao opet Hug Wilijams a drugi, njegov rođak koji je dobio ime po njemu, takođe - Hug Vilijams Williams.

Američki predsednici Kenedi i Linkoln

Amerika je imala dva predsjednika koje su svi voleli - John F. Kennedija i Abrahama Linkolna. Linkoln je izabran u kongres 1846. godine, a Kennedi tačno vek kasnije, 1946.

Lincoln je izbore dobio 1860. godine, a inaugurisan je 1861. Kenedi je pobedio 1960., a inauguracija mu je bila 1961. godine Oba predsednika ubijena su pucnjem u glavu, ispred svojih supruga, i obojica su ubijena u petak. I slučajnost ili ne na kraju, oba predsjednika u prezimenu imaju sedam slova imena.

Čudna podudarnost brojeva na registarskoj tablici Ferdinanda

Kad je Franc Ferdinand ubijen 1914. godine, bio je u automobilu čija je tablica imala oznaku A 111-118. Nakon ubistva, izbio je Prvi svetski rat koji je završio 11. 11. 1918. godine!

Mnogi su slovo A na tablici protumačili kao početko za Armistice (sporazumni prekid vatre), a brojke su označile datum i godinu kada se to dogodilo.

Tvorci video igrice predvideli teroristički napad?

Kada su 2000. godine stvarali igricu Deus Ex, njeni autori ove video igre su zaboravili dodati nebodere Blizance u New Yorku. Kako je igrica već bila puštena, bilo je nemoguće naknadno dodati zgrade pa su napravili scenario da su Blizanci stradali u terorističkom napadu. Samo godinu kasnije 2001, na žalost to se stvarno i dogodilo...

Isti taksist ubio blizance u dve nesreće

Jedan čovek je vozio moped u gradu Hamilton kad je na njega naletelo taksi vozilo i ubilo ga. Bio je to isti taksist, s istim vozilom koji je nesretnim slučajem ubio njegovog brata blizanca (17) godinu dana ranije. Brat je vozio isti taj moped, u istoj ulici.! Slučajnost ili možda ipak ne?

Kada je prvi brat poginuo, drugi je godinu dana kasnije popravio moped i otišao napraviti probnu vožnju. Tada je na njega naletio taksist...

Džejms Din i ukleti Porše automobil?

Slavni holivudski glumac James Dean, kojeg su često nazivali "Buntovnik bez razloga", 1955. godine je preminuo u automobilskoj nesreći. Nakon nesreće automobil Porše je prebačen u garažu. Mehaničaru, koji ga je popravljao, je motor kliznuo i prignječio mu je noge.

Godinama kasnije 1956, taj motor su ubacili u sportski trkaći auto. Vozač automobila je nedugo nakon toga poginuo. Zatim je taj automobil kupio novi vozač, koji je takođe stradao u automobilskoj nesreći. Nakon toga je godinama kasnije, Porše je stradao u požaru koji je zahvatio garažu u kojoj je bio parkiran.

Prebačen je u Sakramento u izložbeni salon. Nažalost, isti taj porše kliznuo je s postolja i slomio jednom tinejdžeru kuk.

Zanimljivo je i to što je automobil na kraju 1960.godine bio izložen na izložbi vezanoj uz sigurnost u saobraćaju. Kada je izložba završila, automobil je ukrcan na kamion koji ga je trebao odvesti u Los Anđeles, ali tokom putovanja automobil je misteriozno nestao i dan danas ne zna se gde je automibil Džemsa Dina završio.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala