Najzanimljiviji sajt BalkanaIlustracija :Kasete su bile popularne do 90-tih
Za mlađe generacije, vinil ploče i audio-kasete davno preveziđena tehnologija za starije genereacije nešto veoma nostalgično i lepo. Većina mladih danas, nikada njih nije ni imala priliku da se upozna sa kasetama
. ...

ipak samo da znate  audio kasete nisu potpuno izumrle, one još uvek na radost nekih postoje!

Kasete još opstaju i to zahvaljujući Nacionalnoj audio-kompaniji iz Misurija, poslednjoj fabrici kaseta u SAD i jednoj od poslednjih na svetu.!

Audio-kasete ili kompakt kasete svetlost dana ugledale su početkom 60-tih godina, kao zamena za tada već prevaziđene vinil ploče. Do 90-tih godina i pojave CD-ova, kasete su bile najpopularniji način za snimanje i čuvanje audio-snimaka, muzike i reprodukciju zvuka.

 Inače najpoznatije i najbolje marke audio-kaseta za snimanje i reprodukovanje zvuka (za one ne znaju) bile su "Sony" , "TDK" , "Philips". Sada zahvaljući retro trendu, audio kasete se  vraćaju se opet na velika vrata. 

"Dok držite  audio kasetu u rukama, ne možete, a da ne osetite nostalgiju " kaže generalni direktor Nacionalne audio-kompanije Stiv Step.

Izgleda da nostalgičnih ima mnogo, pa je 2016. godina bila najbolja godina za kompaniju. Tokom 2014. kompanija je proizvela 10 miliona kaseta, taj broj se za trećinu povećao u 2015, a trend rasta nastavljen je i u 2016. i 2017. godini.

Nacionalna audio-kompanija postoji od 1969. godine, a klijenti su im i danas, kao i tada raznovrsni - od malih nezavisnih brendovia do velikih izdavačkih kuća kao što su "Sony" i "Universal".

Opstanak uprkos razvoju tehnologije Step pripisuje tvrdoglavosti, piše "Great Big Story".

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala