Najzanimljiviji sajt Balkana

Juana Muniz stakleni kavez i bolest MCS
Huana Munoz (53) iz španskog grada Kadiza živi skoro 13 godina u prilagođenom staklenom kavezu koji je vremenom postao njen "zatvor"...

Ipak taj njen zatvor nju štiti od svih stvari koje bi je inače ubile.

Noćna mora Juane Munoz započela je pre 29 godina, i to da ne poverujete s krompirima, koje je njen suprug posadio u njihovom dvorištu. Čim je Huana je dotakla krompire usne i oči su joj počele oticati te su je hitno su odveli lekaru.

Od tada kada bi god dotakla krompir,odnosno kad god bi došla u kontakt s raznim hemikalijama, patila bi od povraćanja, umora, iritacije kože, asfiksije i raznih alergijskih reakcija.

Veruje da su okidač bili pesticidi s kojima su tretirali krompire, koji su zabranjeni nekoliko godina kasnije...

Huani je dijagnostifikovana četiri životno ugrožavajuća stanja – višestruka hemijska osetljivost (MCS), fibromijalgija, sindrom hroničnog umora i elektrosenzitivnost Huana Munoz nije imala drugog izbora nego izolovati se u stakleni kavez sa 25 metara veličine


Huana stakleni kavez - svoj "zatvor" ne sme napuštati bez vrlo striktnog protokola, a svi koji ulaze u njega moraju se najpre istuširati s ekološkim sredstvima za čišćenje i nositi samo organsku pamučnu odeću.


Najbolnije od svega joj je što je njena porodica ne sme ni dirati, niti je smejuz zagrlitia, jer ako bi to učinili time bi joj  ugrozili život!
Juana Muniz i njen suprug
Huanino dvoje dece, od 26 i 29 godina, smeju je zagrliti samo dvaput godišnje i to tek nakon nekoliko dana pripreme.

Juanin suprug u vrtu uzgaja organsko povrće, a dva puta mesečno Huana jede organsko meso od proverenih proizvođača. Četiri ili pet puta mesečno jede ribu. Sme nositi isključivo organski pamuk i koristi keramičku masku, izrađenu po narudžbi u Nemačkoj, da udahne kiseonik kada oseti da ostaje bez daha.

Zbog MCS-a svoj svojevrsni stakleni kavez - "zatvor" sme napustiti samo jednom godišnje i to samo zato što mora ići kod doktora.

Naime, pre nekoliko godina njoj je dijagnostifikovan rak (kancer) dojke i mora ići na godišnje preglede u bolnicu.

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala