Najzanimljiviji sajt BalkanaSvinja Kosher Bacon koja živi u stanu Zagreb
Svinja Kosher Bacon koja ima 4 godine prava je maskota zagrebačkog kvarta Prečko, a svako malo, zahvaljujući kamerama znatiželjnih prolaznika,... postane i hit na društvenim mrežama.

"Ne prođe nijedna šetnja da ga neko ne želi slikati, pomaziti, pitati me nešto. Nikad nemamo mira" kaže kroz smeh Kosherov vlasnik Danijel Majcen koji je oduvek želeo da ima svinju za kućnog ljubimca.

Uopšte nije istina da svinje smrde ili da vredi ona izreka 'oznojio sam se k'o svinja' jer se svinje ne znoje. Imaju suvu ljuštavu kožu i grubu dlaku koju mijenjaju samo jednom godišnje.

Jedino što je istina jeste ona 'jedeš k'o svinja' - objasnio je Danijel, a to se u šetnji s njima moglo i videti prenose hrvatski mediji.

Svoj stan Danijel je potpuno prilagodio svom kućnom ljubimcu. Kosher njuškom sve voli gurati, pomerati i i prevrtati tako da u stanu nema stolića i stolica, ali ni gostiju.

"Jako je teritorijalan. Ne da nikome da uđe u stan. Jednostavno ih počne gurati. Iz tog razloga mi je teško pronaći nekoga ko bi mi ga pričuvao", kaže Danijel


Debeli mezimac došao je iz Slovenije, a on i gazda Danijel su brzo postali nerazdvojni.
Svinja Kosher Bacon sa gazdom Danijelom
"Spava sa mnom u krevetu. Ima svoje mesto, ali mi se voli zavući pod pokrivač kao pas. Čak i sada preko leta obožava biti pokriven dekom", kaže Danijel, kog je najviše iznenadila Kosherova inteligencija" kaže Danijel

I dodaje:
"Ima sposobnost da odmah razume šta god se od njega traži, kao trogodišnje dete zna da kalkuliše da li se to nešto isplati ili ne Za hranu se, naravno, uvek isplati. Kada je dobre volje, pokaže čak i pokoji trik koji je naučio. Takođe je jako čist i ne pada mu na pamet nuždu obaviti u kući."

Zdravstveno vrlo otporna životinja nikada nije morala kod veterinara, jedina muka s ovim simpatičnim prasetom je rezanje papaka koje mu vlasnik skraćuje velikim kliještima kako bi ljubimac mogao lakše hodati.

Ali Kosher stalno uvek nešto njuška, pase travu, mljacka jabuku, a sluša samo ako na kraju dobije neku grickalicu.i i naravno žvi u stanu kao malo ko do njegovih rođaka sa sela.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala