Najzanimljiviji sajt Balkana

morska iguana

Neverovatani i ujedno neobičan snimak morske iguane pojavio se na you tube servisu pre nekoliko dana dugačke skoro dva metra snimljen je u vodama Tihog okeana...

Iguana na snimku je dobila nadimak Godzila zbog svojih nezgrapnih pokreta i zavidne dužine od skoro dva metra.Tako da ova "Godzila morska iguana" u poređenju sa ostalim morskim stvorenjima koje smo u prilici da vidimo na snimku deluje ogromno

Ova ogormna morska iguana snimljen u neverovatno bistroj vodi kako pretražuje dno okeana u potrazi za hranom u blizini severne obale Galapagosa a video snimak je napravio Stiv VinkvortVideo snimak je zabeležio kada iguana pliva ka površini da bi uhvatila vazduh i i dok pliva njeni pokreti neverovatno podsećaju na ljudske.

Nakon što je udahnula vazduh, ona ponovo zaroni koristeći masivan rep koji joj pomaže da se potisne što dublje u vodu. Dok morska iguana pliva tik uz ronioce, ona nastavlja potragu za ručkom.

Inače, morske iguane su biljojedi, hrane se algama i pravi su eksperti za ronjenje. Sposobne su da zarone i do dubine od 9 metara.

Pogledajte video:
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1