Najzanimljiviji sajt Balkana

misteriozni skelet na marsu

Facebook stranica Putovanje na površinu Marsa (engl. "Journey to the surface of Mars"), pre par meseci objavila je još jednu neverovatnu i misterioznu za sada fotografiju crvene planete - Mars koja je postala aktuelna ovih dana...

Na fotografiji koju je napravio NASA rover Curiosity se može se videti misteriozni "skelet" na površini planete Mars.?!

Naravno ova fejsbuk stranica objavljivavila je mnogo fotografija objekata uočenih na Marsu. Neke od njih imaju logično objašnjenje ali je mnogo više onih koje ne mogu racionalno da se objasne, možda....poput ove?!

U prošlosti čovečanstvo je imalo mišljenje da je Mars nenastanjiva suva planeta, ali u proteklih 5 godina smo saznali smo mnogo više, da ona nije bila mnogo drugačija od naše planete Zemlje u daljoj prošlosti.

Svi znamo da je NASA je dala potvrdan odgovor da danas na Marsu postoji tekuća voda, a naučnici su ustanovili da je atmosfera Marsa u prošlosti u velikoj meri podsećala na atmosferu Zemlje, kao i da je na Marsu bilo okeana, jezera i reka. Kada se to uzme u obzir, potpuno je realno pomisliti da je život na Marsu postajao u dalekoj prošlosti.

misteriozni mrasovski skelet

                                                           (kliknite za uvećanje)

Dr Džon Brandenburg, teorijski fizičar sa Univerziteta u Kaliforniji, veruje da su u dalekoj prošlosti Mars naseljavale dve drevne civilizacije po imenu Cidonci i Utopijanci. Kako on kaže, ove dve marsovske civilizacije su uništene u nuklearnom napadu druge civilizacije čije se posledice mogu videti i i dan danas.

Takođe Brandenburg tvrdi da postoje dokazi da su se najmanje dve veće nuklearne eksplozije dogodile na površini crvene planete u daljoj prošlosti. Teorija dr Brandenburga se zasnivana tragovima uranijuma i torijuma koji su registrovani na površini Marsa. 

Najnovija NASA-ina fotografija koja je objavljena u janaru mesecu 2016 na navedenoj Fejsbuk stranici izgleda pruža fizički dokaz za teoriju dr Brandenburga.

Na dotičnoj (gore) fotografiji se može videti fosilizovan skelet koji je verovatno pripadao nekoj od drevnih civilizacija koje su naseljavale Mars u dalekoj prošlosti.

Ipak, tu su oni jel, skeptici koji negiraju ovakvu mogućnost tvrdeći da Mars nikad nije bio naseljena planeta i da su svi "objekti" i "građevine" koje se uočavaju na Marsu samo veoma čudne prirodne formacije. Ili da je reč o posledici pareidolije – optičke iluzije do koje dolazi kada mozak pobrka nepoznate oblike i šablone sa sličnim.

Šta je u pitanju naravno ostavljamo vama da sami donesete svoj zaključak....

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala