Najzanimljiviji sajt Balkana

sun cuter solarani printerU svetu sve više bavi ljudi i korporacija pitanjima jeftine proizvodnje, ovaj projekt istražuje potencijal pustinjske proizvodnje.Dizajner Markus Kajser autor je zanimljivog i originalnog projekta Solar Sinter.

Markus povodom svog projekta je izjavio "3D štampači kao što se zna, koriste lasersku tehnologiju za stvaranje vrlo preciznih 3D objekata iz raznih stvari poput plastike,smole i metala...

objekti se tačno fizički kako je na računaru nacrta ili izradi kako je unesen od strane dizajnera tako i pojavljuje na finalni proizvod.I tako sam dobio ideju za sasvim novu solarnu mašinu i proizvodni proces za izradu staklenih 3D predmeta i površina


Reč o tako da ga nazovemo "solarnom printeru" (Sun-Cutter izvorno ime)koji koristi solarnu energiju da bi zagrejao pesak i oblikovao 3D staklene površine odnosno objekte.

Solarno,sunčevo taljenje je najefikasniji izvor energije možda je to energija i proces za buduće neke proizvode.Video prikazuje Markusov projekt koji je testiran u egipatskoj pustinji,gde peska i sunca ima u velikim količinama.

Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1