Najzanimljiviji sajt Balkana


vodopropuštajući asfalt


Ako je suditi po ovom videu kao i asfatu lokvama i neugodnim po vozače vodenim tragovima na putevima je došao izgleda kraj! Ovaj zanimljiv izum- asfaltna smesa će verovatno obaradovati mnoge pešake,vozača,zainteresovati možda neke putarske i građevinske firme ali i biti veoma korisna za  neke moguće poplave...

Iako još od 1996.godine postoji vodopropusni beton kojeg su zimislili ( a ko će drugi nego japanaci) na red je došao i asfalt.

Naučnici su otkrili i napravili novu (zanimljivu) smesu asfalta pod nazivom "Topmix Permeable", koji ima sposobnost da upije velike količine vode u veoma kratkom vremenskom roku.! U priloženom videu može se videti kako ova brzoupijajuća smesa, kojom je asfaltiran jedan parking, upije oko 4.000 litara vode u jednoj minuti.!

Veći deo prosute vode nestaje ispod površine ovog ekstremno brzog vodopropuštajućeg asfalta čim na nju padne.Takoda asfalt ostaje poptuno suv, što je neverovatno!

Ova nova tehnologija - "Topmix Permeable" smesa sigurno će sigurno pomoći u eliminisanju neugodnih vodenih površina poput lokvi i ostataka kišnice kojih gotovo uvek ima na putevima nakon padavina ili izlivanja ali i za vreme poplava.

Ovaj izum vodopropuštajućeg asfalta zasigurno bi trebalo i našim putevima, jer rupa imamo dovoljno kao i vode u rupama posle kiša. 

Pogledajte video:
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1