Najzanimljiviji sajt BalkanaRos Edžli prva je osoba koja je obišla plivajući Britaniju
Britanac Ross Edgley (33) plivao je 12 sati dnevno, i u toku svog plivanja pojeo je 500 banana te uspešno plivajući 157 dana prvi je koji je obišao na ovakav način Veliku Britaniju...

Posle velikog i jedinstvenog poduhvata u kome 33-godišnji Ros prvi obišao Veliku Britaniju je presrećan što je ponovo na kopnu kako je izjavio britanskim medijima.

Rekordno i veoma neobično ali i zanimljivivo "morsko Plivajući u smeru kazaljke na satu, posle 157 dana i pređenih 2.900 kilometara, vratio se na isto mesto.putovanje" Rosa Edžlija započelo je 1 juna na obali Margejta, u jugoistočnoj Engleskoj. 

Uprkos preprekama na putu, svakodnevno je prelazio 12 sati, a noću je spavao na čamcu, koji ga je pratio. Da bi sačuvao snagu, tokom "turneje" spojeo je 500 banana.

Kada je u nedelju, posle pet meseci plivanja prvi put ponovo kročio na zemlju, pozdravio je porodicu i stotine posmatrača rečima:

"Izvinite, zakasnio sam" izjavo je prisutnim novinarima kao i člnaovima porodice

On je, naime, mislio da će obići ostrvo za 100 dana, ali je, uprkos zakašnjenju, bio dobro raspoložen

Britanski mediji prenose da kada je izašao iz vode bio nestabilan na nogama te da j ima bolove u ramenima. "BBC" je izvestio da je ostao bez dela jezika, koji je nagrizla morska so dok je plivao

Posle ovog poduhvata, Edžli će verovatno po treći put ući u "Ginisovu knjigu rekorda".

Ako ne znate on je pre 2 godine je pretrčao maraton vukući mali automobil, a pentrajući se uz dugu užad, za 19 sati savladao je visinu Mont Everesta (8.848 metara).

Edžli se najverovatnije neće zaustaviti na najnovijem rekordu. Kako je rekao, već čezne za nekim novim zanimljivim sportskim i opasnim izazovom. Njegov poduhvat možete delomično videti  ovde

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala