Najzanimljiviji sajt Balkana5 tajnih mesta
Mnoga mesta širom sveta nisu uvek dostupna očima javnosti iz očiglednih ili nekih tajanstvenih razloga. Za tajanstvena mesta teoretičari zavera uvek će izneti neka svoja uverenja i ubeđenja....

Tako će tvrditi da ta tajanstvena mesta sadrže ili imaju nešto što bi trebalo da bude sakriveno od očiju čovečanstva poput vanzemljaca, NLO-a, tajnih društava, supertajnih vojnih kompleksa, tajnih naučnih labaratorija itd.

Ta tajna mesta na Google Mapsu pojavljuju pikselizirana, zamućena, a ponekad i totalno izbrisana to jeste cenzurisana. Unastavku teksta mi vam donosimo 5 tajnih mesta koje i sami možete prinaći uz pomoć Google Mapsa

1. Snežno sedlo u Nepalu

Naziva se još i Kanktega, a jedan je od većih vrhova Himalaja u državi Nepal sa 6.782 metra nadmorske visine. Ono što je neobično je da se na Google Mapsu zacrnjuje bez ikakvog očiglednog ili logičnog razloga.

Ako želite izgraditi tajnu vojnu bazu, tada je možda zamrznuti snežni vrh odlično skrovište, bar tako misle teoretičari zavera.
Na Snežno sedlo ljudska je noga navodno prvi put koričila 1964. godine ipak postoje brojne glasine kako su na njen vrh došli i Nacisti tokom Drugog svetskog rata, koji su tamo otkrili NLO bazu i područje za razna testiranja.

Teorija je da se ovo mesto zacrnjuje na Google Mapsu kako bi se sakrio tajni ulaz u planinu i sprečilo ljude da istražuju lokaciju poznatu po brojnim viđenjima neobičnih neidentifikovanih letelica koje liče vanzemaljskim.

2. Slomljena strela na Grenlandu

Na vrhuncu napetosti Hladnog rata, američka je avijacija vodila strogo povjerljivu akciju nazvanu "Chrome Dome" u kojoj je avion B52 leteo sa zapanjujućim arsenalom nukleranog oružja. Operacija je otkazana kada je bombarder pao 1968. godine dok je uzletao sa aerodroma Tule na Grenlandu, a velik broj ljude je uveren kako je područje "slomljene strijele" pikselizovano zbog toga.

Eksplozija je navodno razdvojila led na moru, zbog čega je celo područje kontaminirano radioaktivnim plutonijem. Velik deo nukleranog oružja iz aviona nije pronađen, a ekipe poslate da očiste teritoriju navodno su stradale od posledica velikog radioaktivnog zračenja.

3. Copy/paste mesto u Rusiji

U diviljni sibirske tundre postoji područje kod okruga Čukotka koje je vrlo jasno isečeno, odnosno urađeno tkz "Copy/paste" od drugog područja na Google Mapsu, naravno za ovakovo nešto niko nije siguran zašto. Kopirano "tajno" mesto postaje očigledno kad se zumira prikaz, pa se planine odjednom pretvaraju u "ravnnicu"

Rusi se ni toliko ne trude, oni samo zacrne područje na svojim kartama. Ono što povećava misteriju je glasina kako obližnjim zalivom Kresta operiše američka CIA. Dok teoretičari zavere tvrde kako se tamo nalazi ruski sistav za upravljanjem vremenom HAARP ili je reč o nekom poligonu za testiranja. Drugi misle kako je ta lokacija mesto masivnih depozita zlata gde su rudari kopajući u unutrašnjost otrkili razne mračne tajne.

4. Pacifičko ostrvo koji je misteriozno nestalo

Ostrvo koji je navodno otkrio kapetan Kuk, Sandi ostrvo, se drugo prikazivao kao deo Koraljnog mora kod australijske obale. Iako se na kartama označavao od 1800.godine, ljudi su shvatili da se na brojnim kartama danas ne prikazuje!.
Google Maps je prvo zacrnio lokaciju, a potom je zamaglio. Je li se nešto dogodilo na tom Kukovom ostrvu dok su ga skrivali? Fantomsko ostrvo službeno je "neotkriven" 2012.godine kad istraživački brod nije mogao pronaći ništa na koordinatama gde se trebao nalaziti. Nikome nije jasno kako se na kartama pre prikazivao ili što je to kapetan Kuk stvarno pronašao...

5. Ranč Junction u Kaliforniji

U središtu pustinje Mohave u Kaliforniji nalazi se ranč Junction, mesto gde se navodno odvijaju vojna testiranja i razni misteriozni projekti. Kroz veliku bazu postoji celi niz neobičnih kalibracijskih meta izloženih u geometrijskim uzorcima, dok se na kraju avio piste nalazi neobičan sastav mobilne opreme za testiranje i vojna vozila. Ipak ono što najzanimljivije je kako su delovi piste očigledno izrezani s Google Mapsa i ne prikazuju se ni na drugim kartama.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala