Najzanimljiviji sajt Balkana

Rolex Oyster CosmographU emisiji Anitiques Roadshow na televiziji PBS pojavio se američki veteran, koji je na sajam antikviteta doneo svoj ručni sat marke "Rolex"na procenu. Američki vazduhoplovni veteran doživeo je...

neverovatan šok kada je njegov sat marke marke " Rolex Oyster Cosmograph" koji je kupio 70-ih godina za 345 dolara, procenjen na 700.000 dolara.!

Veteran, koji je bivši pripadnik vazduhoplovnih snaga SAD, primetio je dok je bio stacioniran na Tajlandu 70-ih godina da piloti komercijalnih aviona nose „roleks“ satove, pa je pomislio da se radi o dobrom brendu.

Nekoliko godina kasnije kada je odlučio da kupi sat, naručio je "Rolex Oyster Cosmograph"“ za 345,97 dolara, što je 1974. godine iznosilo jednu mesečnu platu vojnika.
Kasnije, kada mu je sat stigao, veteran je odlučio da je sat previše lep da bi sa njim ronio, pa čak i da ga nosi u svakodnevnim prilikama. Onda je odlučio da ga skloni na sigurno i stavio ga je u sef zajedno sa originalnom kutijom, pakovanjem i papirologijom.

"Rolex daytona", kako je sat poznat, veoma je tražen među kolekcionarima iz velikog broja razloga, između ostalih i zato što je Pol Njumen nosio sličan model u filmu Winning.

Međutim, sat koji je veteran doneo smatra se za stepen boljim, jer njegov model imao bolju otpornost na vodu zbog čega nosi oznaku „ojster“ (ostriga), što ga čini izuzetno retkim primerkom.

Pošto ga zapravo nikada nije nosio, na poleđini kućišta je čak ostala čitava papirna oznaka sa serijskim brojem, koja najčešće vrlo brzo izbledi od nošenja. Osim toga, imao je originalno pakovanje i kutiju, zajedno sa savršeno očuvanom dokumentacijom.

Zbog svega toga, a i zbog povećane potražnje za tim modelom u poslednjih nekoliko godina, trgovac antikvitetima procenio je da bi sat mogao da dostigne između 500.000 i 700.000 dolara ako ga ne bude nosio dok ga ne proda na aukciji!
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1