Najzanimljiviji sajt Balkana

Rose Marie Bentley živela 99 godina sa obrnutim organima FOTO: Robbins Bentley FAMILY

Amerikanka Rouz Meri Bentli iz Oregona imala jedan od najređih anatomskih poremećaja!Ona je živela punih 99 godina sa obrnutim rasporedom organa u telu!...

To jest, njeni organi su postavljeni na suprotnim stranama nego što je uobičajeno kod "normalnih" osoba

Ono što je čudno i zanimljivo jeste da uopšte nije bila svesna toga, već je to otkrio naučni tim sa Univerziteta za zdravlje i nauku u Oregonu, kada je starica preminula, a svoje telo donirala za proučavanje.Zapanjujući slučaj proučio je asistent anatomije Kem Voker i predstavio ga na godišnjem naučnom skupu. Iako se identitet ljudi koji doniraju organe ili tela obično krije, njena porodica je to odobrila.


"Znao sam da je nešto drugačije, ali nam je trebalo prilično vremena da shvatimo kako je priroda sastavila", rekao je asistent.

Kada su završili sa ispitivanjem, tim je dijagnostifikovao da je Rouzino stanje situs inversus, što je značilo da je imala promenjen položaj telesnih organa, poput inverzije u ogledalu.
Inverzija organa
Zanimljivo, Rouz je, uprkos tome, i dalje imala srce na levoj strani.Isto tako doktori kažu da su šanse za preživljavanje posle detinjstva samo jedan na prema 50 miliona.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1