Najzanimljiviji sajt Balkana

Ako je datum u njegovom pasošu tačan, po tome ispada da je Sivananda je najstariji čovek na svetu!. Osoblje Aerodroma u Abu Dabiju ostali su šokiranii kada su videli pasoš indijca koji je stigao na terminal..

Swami Sivananda rođen je, kako stoji u njegovom pasošu 8. avgusta a 1896. godine u Behali u Indiji, po tome znači da on ima neverovatnih 123 godine.


Teško je reći da li mu je zapravo 123 godina, jer jedini zapis o njegovim godinama potiče iz registra hrama.A ne iz nekih indijskih na primer "opštinskih" zvaničnih dokumenata ipak...moguće je...!

Indijac je putovao je iz Kolkate za London kada se zaustavio u Abu Dabiju.

Svami je ostao bez roditelja kada je imao šest godina nakon čega su ga njegovi rođaci dali duhovnom guruu s kojim je proputovao Indiju.Muškarac izgleda puno mlađe nego se predstavlja, a on kaže kako je to zato što redovito vežba jogu, disciplinovan je u životu i živi u celibatu.

"Vodim jednostavan i discipliniran život. Jedem vrlo jednostavno, samo kuhanu hranu bez ulja ili začina, rižu i gulaš od leće s nekoliko zelenih čilija" rekao je on.

Spava na prostirci na podu, a drvenu ploču koristi kao jastuk.
Swami Sivananda 123 godine
" Izbegavam mleko i voće zato što mislim da su to luksuzne namirnice. U detinjstvu sam puno dana spavao praznog stomaka" – rekao je Swami

Takođe Sivananda već tri godine pokušava dokazati svoje godine kako bi ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji čovek na svetu.!

Do sada je najstarija osoba ikad bila Jeanne Louise Calment iz Francuske, koja je živela punih 122 godine i 164 dana.

Najstarija osoba koja je trenutno živa i službeno u Gnisiovoj knjizi rekorda je Japanski Kane Tanaka, star 116 godina i 278 dana.
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1