Najzanimljiviji sajt Balkana

Za 10 godina pored Zemlje će proći "Bog haosa“, jedan od najvećih asteroida. Asteroid "99942 Apophis" širok je 340 metara i proći će oko 30.000 kilometara pored Zemlje...

što je manja udaljenost u odnosu na neke komunikacijske i meteorološke satelite.

Ovaj asteroid naravno biće viđen sa Zemlje, dok bi potencijalni udar asteroida "bog haosa" to jest, "99942 Apophis" mogao bi da ima nesagledive posledice po život na Zemlji.

Naučnici su svesni da bi njegova putanja mogla da se promeni, a na opasnost od asteroida, ali i činjenicu da trenutno nemamo nikakvu odbranu od njih upozorio je i Ilon Musk.Šef kompanije Spejs X i Tesle objavio je na Tviteru članak o asteroidu koji je nazvan "Bog haosa". On je napisao da nije zabrinut zbog tog konkretnog asteroida, ali je svestan da će jednom "veliki kamen" udariti u Zemlju, a mi odbranu u tom slučaju nemamo.
O opasnostima koje nam prete iz svemira, kao i o našoj nemogućnosti odbrane pre nekoliko godina govorio je i naučnik iz Nase Džozef Nut.

On je rekao da bi veliki objekat iz svemira, poput asteroida kakav je udario u Zemlju i uništio dinosauruse pre 66 miliona godina ponovo mogao da udari u našu planetu.

Problem je što, ako bi naučnici zaista pronašli takav objekat koji je na putu prema Zemlji, ne postoji previše toga što bi mogli da urade kako bismo se zaštitili od udara i sprečili potencijalno uništenje ljudske vrste.

Naučnici su predložili da NASA napravi jednu letelicu za presretanje svemirskih objekata ukoliko dođe do takvih opasnosti, kako bi se smanjilo vreme potrebno za organizaciju misije spasavanja naše planete i života na Zemlji ako se, tačnije kada se, navodi britanski portal, jednom otkrije takav asteroid.
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1