Najzanimljiviji sajt Balkana

graficki umetnički prikaz asteroida Oumuamua
Prvi poznati međuzvezdani objekat koji putuje kroz naš Sunčev sistem mogao bi da bude gigantsko vanzemaljsko solarno jedro(to jest, NLO) ... poslato da traži znake života, pokazala je nova studija.

Misteriozni asteroid Oumuamua analizirali su astronomi iz Centra za astrofiziku Harvard Smitsonijan (CFA) pošto je otkriveno da je neočekivano ubrzao kretanje.

NASA je potvrdila da su ove godine zapažanja sa njihovog svemirskog teleskopa Habl potvrdila da je objekat imao "neočekivano povećanje brzine i pomeranja putanje kroz prolaz kroz unutrašnji Solarni sistem".

Naučnici su zaključili da je asteroid "možda električna lampa veštačkog porekla" koja koristi Sunčevo zračenje.


Studija je pokazala da ako se uzme u obzir veštačko poreklo, onda postoji mogućnost da je Oumuamua električna lampa, koja pluta u međuzvezdanom prostoru kao rezultat napredne tehnološke opreme.

"Oumuamua bi mogao da bude aktivna komponenta vanzemaljske tehnologije koja je došla da istražuje naš Solarni sistem, na isti način na koji se nadamo da istražujemo Alfa Centauri koristeći staršot i slične tehnologije", rekao je sa druge strane profesor Abraham Leb, koji je sproveo studiju sa Šmuelom Bialijem.

izvor:B92Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1