Najzanimljiviji sajt Balkana

sakupljač zlata detektor metala

Jedan nemenovani australijanac otkrio je zlatni grumen neverovatne i veoma retke težine od celih 1,4 kilograma uz pomoć detektora metala..dok je lutao poljima oko grada Kalgurija  u zapadnoj Australiji prenose strani mediji.


Prodavnica u gradiću Kalgurliju podelila je fotografije ovog zlatnog kamena na internetu čija je procenjena vrednost oko 69.000 dolara.

Austalijanac koji je našao ogromni grumen zlata se bavi godinama otkrivanjem metala iz hobija kada mu se posrećilo s pronalaskom zlata.

Naučnici kažu da se pronalasci ovakvih zlatnih grumenova velikih težina dešavaju nekoliko puta godišnje u celom svetu. Podsećamo vas da otprilike tri četvrtine zlata koja se kopa u Australiji nalazi se u i oko regije grada Kalgurli.
grumen zlata od 1.4kg koji je proanašo Australijanac
Kako otkrivaju meštani ove regije, Australijanac je detektovao ovaj komad zlata od 1. 4 kilograma otprilike 45 centimetara ispod površine zemlje.!

"Ušao je u moju prodavnicu držeći grumen zlata u ruci sa velikim osmehom na licu. Komad je bio veći od kutije cigareta, a njegova gustoća bila je neverovatna. Bio je tako težak grumen zlata! ", ispričao je Mat Kuk, vlasnik prodavnice u kojoj se nepoznati muškarac pojavio sa zlatnim velikim grumenom

Tako je jedan penzioner je u septembru prošle 2018 godine, istog meseca kada su radnici u rudniku Beta Hunt u blizini Kalgoorlieja otkrili zlato vredno 15 miliona dolara, iskopao grumen od 2,11 kilograma u vrednosti od oko 110.000 dolara.

Najveći zlatni grumen ikad pronađen u Zapadnoj Australiji bio je 35,5 kilograma grumen nazvan "Golden Eagle", koji je prirodno oblikovan kao orao sa raširenim krilima. Iskopao ga je 16-godišnji Jim Larcombe 1931. godine na zahtev njegovog oca u blizini Vidgiemooltha u Goldfieldsu.Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1