Najzanimljiviji sajt Balkana

Jozef Ridel Najdugovečniji gradonačelnik u nemačkoj

Najdugovečniji nemački gradonačelnik koji ima 94 godine, Jozef Ridel iz grada Vindhagen u saveznoj pokrajini Rajna-Palatinat,Nemačka, ovih dana odlazi u penziju....

Jozef Ridel  posle 56 godina dugih godina na čelu grada Vindhagena odlazi u penziju, sa ovim godinama koje je proveo  vodeći jedan  grad on je najdugovečniji gradonačelnik u nemačkoj!

"Kandidovao sam se na 14 izbora. Sve sam ih prošao. Uvek sam imao i protivkandidate. Tačnog broja se ni ne sećam, rekao je demohrišćanski političar Ridel.

Dužnost gradonačelnika obavljao je dobrovoljno, bez naknade, a kancelarija mu je bila dnevna soba. Na funkciju gradonačelnika Vindhagena, gradića sa 4.200 stanovnika, prvi put je stupio 1963, kada je kancelar bio Konrad Adenauer.Legendarnog nemačkog posleratnog kancelara, koji je živeo u obližnjem Rendorfu, Ridel je snabdevao krompirom."Tad su ovde bila svega dva automobila. Preko autoputa A3 sam se vozio konjskom zapregom, priseća se Ridel koji je 1944. bio kao vojnik upućen u Poljsku, da bi 1945. pao u rusko zarobljeništvo iz kojeg se vratio tek sredinom pedesetih.

Mesto Vindhagen je profitiralo upravo od izgradnje tog autoputa, 30-ih godina prošlog veka. Ridel je objavio da se neće kandidovati na opštinskim izborima sledeće nedelje, a da će mu poslednji zadatak biti njihovo nadgledanje.

Potom će, kako je istakao, više vremena posvetiti brizi za svoje unuke i praunuke.

izvor:blic.rs
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1