Najzanimljiviji sajt Balkana

Ilustracija: bez telefona zona restoran
Restoran " Frankie & Benny's" iz Velike Britanije je predstavio zonu bez mobilnih telefona nakon što su sproveli anketu o tome koliko korišćenje telefona ima uticaja na porodične večere....

Oni od sada u ponudi imaju besplatne obroke za decu čiji roditelji ostave telefone na ulazu u restoran.

Po ulasku u restoran, roditeljima će biti zatraženo da odlože telefone u naznačenu kutiju, a koji će tu ostati tokom trajanja obroka.

"No phone zone" (bez telefonske zone) je novi program u britanskom restoranu, čiji je cilj da se smanji korišćenje telefona za stolom kako bi porodice provodile više vremena zajedno.

"Naše osoblje želi da ohrabri porodice da učestvuju u kampanji, ali naravno, ne možemo ih prisiliti da svoje telefone i predaju" objašnjavaju iz tog britanskog restorana.


Rukovodstvo restorana se odlučilo da uvede besplatne obroke za decu nakon što su najnovija istraživanja pokazala da bi 72 odsto dece želelo da njihovi rpditelji provedu manje vremena koristeći telefone. Oko 70 odsto dece misli da njihovi roditelji uživaju više prilikom korišćenja telefona, nego kada su sa njima.

Među ispitanicima su i roditelji, te je čak 23 odsto ispitanih roditelja priznalo da proveravaju telefon u toku jela, neki čak i kad im se deca obrate i razgovaraju s njima.

Osim toga, bilo je i dece koja su rekla da nekad kriju mobilne svojih roditelja kako bi oni imali više vremena za njih, prenosi Klix.ba.

Rukovodstvo restorana tvrdi da će ovaj program potrajati.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala