Najzanimljiviji sajt Balkana


dejn ugradskoj kući 1
9-godišnji dečak Dejn Best uspeo je da ubedi gradsku vladu grada Severans u Koloradu,SAD, da ukinu skoro 100 godina staru zabranu grudvanja!...

Dane Best koji živi u gradu Severansu, predstavio je svoje argumente na sastanku gradskog odbora, a članovi su jednoglasno glasali da ukinu 100 godina staru zabranu grudvanja snegom, koja je nastala 1920.godine!


"Mislim da je to zastareli zakon. Želim da bacam grudvu a da ne upadnem u nevolju" rekao je Dejn.

Dečakova mama Bruk rekla je kako njen sin govori o grudvama otkako je pre mesec i po dana saznao da je zabranjeno bacati ih unutar granica grada.

Kada je poslednji put padao sneg, Dejn i njegovi prijatelji pazili su da li je policija negde u blizini i šalili su se kako krše zakon.


Kako je rekao pomoćnik gradonačelnika, ovo pravilo bilo je deo veće uredbe kojom je bilo zabranjeno bacati kamenje ili pucati projektile na ljude, životinje, zgrade, drveće, bilo koju drugu javnu ili privatnu imovinu ili vozila.

Grudve su se nalazile pod gradskom definicijom "projektila".

Deca su uvek govorila da je zabranjeno da se grudvaju u Severansu, iako ih je vlast ohrabrivala, rekavši im da "imaju moć da promene zakon". Niko to nije uradio, dok Dejn nije uzeo stvar u svoje ruke - objasnio je pomoćnik gradonačelnika.

Dejn je tako poslao pisma svojim drugovima i tražio podršku za ukidanje zabrane. Kada su članovi odbora upitali Dejna koga želi da gađa grudvom, on je pokazao na svog mlađeg brata Daksa.

Dejn i njegova porodica istraživali su i druge odredbe grada,tako se ispostavilo da u zakonu postoji stavka da je zabarnjeno imati morsko prase koje Dejn ima već, kao kućnog ljubimca!?

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1