Najzanimljiviji sajt Balkana

šuma
Donosimo vam jednu bizarnu istinitu priču,o čoveku koji je ušao u šumi i izašao iz nje nakon 27 godina!..1986.godine 20-godišnji Kristofer Tomas Najt otišao je autom  u jednu šumu u ruralnom delu američke države Mejn...

Ostavio je svoj auto, sa sobom poneo samo osnovne stvari za kampovanje,ušetao u šumu i iz nje tek izašao 27 godina odnosno 2013.gdine!...

Nakon što se namerno zagubio u šumi našao je deo koji će postati njegov dom, mala čistina u gustoj šumi oko jezera Nort Pond.

Raširio je ceradu i vreće za spavanje između drveća, namestio mali najlonski šator i smestio se. Bio je skroz sakriven od sveta, uprkos činjenici da je zapravo boravio samo nekoliko minuta hoda od jedne od stotina malih letnjih kućica koje su bile razbacane uz jezero.

Najt koji je rođen 1965.godine je preživljavao tako što je provaljivao u kućice i lokalne centre iz kojih je krao zalihe. Uvek je uzimao samo ono što mu je potrebno - hranu, plin za kuvanje, baterije i knjige.
 Pokušavao je stalno da pravi što manje štete, ali veliki broj provala, više od 1.000 tokom svih tih godina, uznemirio je vlasnike kućica, pa su alarmirali policiju, koja je postavila zamku i uhvatila Najta na delu.

Pisac Majk Finker posetio je Najta u zatvoru kada je pisao knjigu "Stranac u šumi" o njemu i njegovom begu od sveta. Prvo ga je pitao najočitije - zašto je okrenuo leđa svetu i otišao da živi potpuno sam."Kris Najt je rekao da se osećao jako neugodno stalno okružen ljudima. Mislio sam da mu se nešto dogodilo što je izazvalo taj osećaj. Pitao sam ga je li počinio neki zločin, je li ga bilo sram nečega, ali uporno je tvrdio da se ništa nije dogodilo, već je naprosto osetio jaku želju da bude sam, kao da mu je celo telo govorilo da će mu biti ugodnije ako živi odvojen od sveta" rekao je Finkel
šator kamp najta unutrašnjostŽelja je bilo toliko jaka da je proveo skoro tri decenije, a da ni sa kim nije progovorio nijednu jedinu reč. Samo jednom je u tih skoro 30 godina pozdravio jednog planinara na kog je slučajno naleteo, negde devedesetih godina.

Uprkos tome što su zime u Mejnu jake, temperature znaju da se spuste i do 20 stepeni ispod nule, Najt kaže da nikada nije zapalio vatru, jer se bojao da bi dim mogao da privuče nečiju pažnju.

"Mnogo toga je u njegovoj priči zanimljivo. Da usred zime idete da kampujete u neku šumu u Mejnu i celu noć da provedete u šatoru bez vatrice, bio bih impresioniran. Najt je to radio 27 zima"rekao je Finkel.Najt mu je ispričao da je umesto grejanja uz vatru išao jako rano da spava, već oko sedam uveče, namestio bi budilnik u tri ujutru, najhladnije doba noći. U tri sata bi ustao i hodao do jutra, kako bi ostao ugejan.

Finkela je zanimalo i kako je provodio vreme.

"Malo bi čitao knjige, malo rešavao ukrštenice, ali te stvari nije radio većinu vremena. Ono što je većinu vremena radio je ništa, nije radio ništa" kaže on.

Nakon što je uhapšen 4. aprila 2013. godine, osuđen je na sedam meseci zatvora. U zatvoru ga je posećivao Finkel koji je dobio dozvolu da može da ga intervjuiše devet sati, ali je morao da dolazi svaki dan po sat vremena.

Kada su ga uhvatili nije bio baš siguran koliko ima godina, jer je kroz godina izgubio pojam o vremenu, nije ni znao koja je tačno godina.

Na pitanje policije, koja ga je uhvatila tako što je na području gde je krao postavila kamere, šta radi u šumi, rekao je da je šumi od katastrofe u Černobilju. Taj događaj mu je bio vremenska referenca.

Nakon izlaska iz zatvora Najt 2013.godine se vratio u roditeljski dom i živi sa svojom majkom.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1