Najzanimljiviji sajt Balkana

Minijaturni konj rase Apalusa (engl. Appaloos) iz Poljske čije je ime Bombel ("Bubble" nazvan po okruglom obliku) je  najkraći i najmanji konj, na svetu!...

Bombel konj je visok svega 56,7 cm mereno od kopita do konjskih lopatica.! I sa tom visinom  je upisan u Ginisovu knjigu rekorda kao najmanji konj na svetu!


Bombel je daleko najmanji kopneni stanovnik pašnjaka KasKada u mestu Łódź, gde živi zajedno sa mnogim većim konjima.

Njegovi vlasnici Patrik i Katarina Zielinska insistiraju na tome da, uprkos malom stasu, njihov mali konjić ima ima "ogromnu ličnost i ogromno srce"


Prema Američkom udruženju minijaturnih konja, standard za mini konja je nešto ispod 96,5 cm u grebenu, tako da se Bombel komotno kvalifikovao za najmanjeg konja na svetu!

Zielinskas je Bombela prvi put video 2014. godine, kada je imao samo dva meseca. Već tada je primetno da je bio sićušan, iako su njegovi roditelji bili normalne veličine za ovu vrstu minijaturni konja..

Profesionalni uzgajivači konja Patrik i Katarina imali su sumnju da je novi stanovnik njihove farme poseban, Katarina je rekla:

"Mislili smo da se s njim nešto događa. Kada je počeo odrastati, videli smo da ne raste kao što je on trebalo je da bude. Tada smo odlučili da treba da kontaktiramo Ginisovu knjigu svetskih rekorda "
Bombel sa normalnim konjemIako mu je svetski slavni status najmanjeg konja na svetu sada potvrđen, Bombela namanjeg konja na svetu slava nije "udarila u glavu" ovaj najmanji konj nalazi vremena za dobrovoljni posao.

Jednom mesečno on posećuje lokalnu dečiju bolnicu kako bi se olakšao dan mladim pacijentima. Videc´i konje kako idu u američke bolnice kao životinje za podršku emocijama, Katarina je bila inspirisana da to učini.

"Bombel nam je potpuno promenila život, jer nam omogućava da pomažemo drugim ljudima i usrec´ujemo decu."

Najmanji konj ikada bio konjić čije je ime bilo Thumbelin, koji je nažalost preminuo 2018. godine. Ova minijaturna smeđa kobila iz Sent Louisai iz države Misuri u SAD bio je visoka svega 44,5 centimetra!

Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1