Najzanimljiviji sajt Balkana

Stadion austrijskog kluba Klagenfurta je pretvoren u šumu sa čak 300 stabala! Ovo je uradio švajcarski umetnik Klaus Littmann koji je transformisao stadion ...

koji može da primi 30.000 gledalaca u šumu te je tako ovo sportsko zdanje postalo dio izložbe kojom se odaje počast prirodi!


Ovo je ujedno i najveća javna umetnička instalacija u Austriji.

Izložba se otvara 8. septembra i nalazi se na stadionu Worthersee u Klagenfurtu u Austriji blizu granice sa Slovenijom i Italijom.


Inspiracija za izložbu je bila slika austrijskog umjetnika i arhitekte Maxa Peintnera koju je Littmann otkrio prije gotovo 30 godina.

Prema njegovim riječima, cilj izložbe je preispitati našu percepciju prirode i zapitati se o njenoj budućnosti. Također, cilj je podstaći ljude na razmišljanje o tome da li bi priroda jednog dana mogla biti prisutna samo u određenim prostorima na način na koji se danas životinje nalaze u zoološkim vrtovima.

Umetničku instalaciju čini 300 stabala, a neka su teška i do 6 tona.!

Stabla su pažljivo postavljena po terenu pomenutog stadiona, a tu će ostati do kraja oktobra. Posetioci ovog neobičnpg ali i zanimljivog umetničkog dela će videti prirodnu promenu godišnjih doba, promjenu boje lišća i stvaranje života u šumi.

Nakon završetka izložbe stabla će biti pažljivo presađena na javnu površinu u blizini stadiona te će predstavljati "živu skulpturu".
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1