Najzanimljiviji sajt Balkana

najstariji bračni par na svetuOvaj bračni par Henderson  iz Teksasa u SAD zajedno imaju ukupno više od dva veka. Džon Henderson napunio je 106, a njegova supruga Šarlot 105 godina. ...

Ovaj teksaški bračni par po službenim beleškama  Ginisove knjige rekorda je najstariji  živi bračni par na svetu.


Džon i Šarlot Henderson iz Ostina u decembru će proslaviti 80 godina zajedničkog života, što je životni vek prosečnog Amerikanca

Charlotte Henderson je rođena 8. novembra 1914. godine a njen suprug John Henderson je rođen 24. decembra 1912. godine , te tako njih dvoje imaju ukupnu starost od 211 godina 175 dana, kako je verifikovala Ginisova knjiga Rekorda u Austinu, Teksas,28. avgusta 2019.


Par se venčao 1939. godine, a upoznali su se 1934. dok su bili studenti univerziteta u Teksasu.

Šarlot je studirala da postane učiteljica, a Džon je bio deo fudbalskog tima. Kako su vremena bila toliko teška da su na hotelsku sobu koju su unajmili za medeni mesec potrošili samo sedam dolara.

Ne treba zaboraviti ni to da je Džon i najstariji živi bivši fudbaler univerziteta u Teksasu. Ovaj par je živi dokaz za to da ljubav može da preživi test vremena. Kažu kako je ljubav među njima tokom godina samo jačala.

Pre deset godina preselili su se u selo Longhorn u lokalnu zajednicu penzionera koje povezuje univerzitet na kome su studirali. Srećni su kao i do sada.

Džon još svakodnevno vežba, a na pitanje novinara CNN-a koja je tajna dugog života i srećnog braka, odgovorio je:
"Živite umereno i budite ljubazni prema svom supružniku".Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1