Najzanimljiviji sajt Balkana

Brendon Marshall je najviši tinejdžer na svetu
Brendon Maršal iz grada  Beri Sent Edmundsa u Velikoj Britaniji visok je neverovatnih 2,2 metara! Brendon je verovatno i najviši tinejdžer na svetu.!...


Sa svojih 15 godina on još uvek raste, iako je verovatno najviši tinejdžer nas vetu drugari ga zovu "Sićušni".

Brendon kaže da je bio prosečne visine do devete godine, kad je iznenada počeo da se razvija. U 13. godini već je bio visok 1,8 m. Lekari veruju da Brendon i dalje raste.

"Ne mogu da verujem da još uvek raste. Da budem iskrena, ne znam koliko će narasti" kaže Brendonova mama Lin Kvelč.

Tinejdžer je trenutno na ispitivanjima u bolnici, a skeniranjem je pokazano da mu nedostaje hromozom 12.
Testiran je na Marfanov sindrom, nasledni poremećaj karakterisan visokim rastom, ali rezultati su pokazali da je negativan.


"Njegov gen za visinu je mutirao, pa lekari temeljno ispituju njegov slučaj, jer je ovakav slučaj ranije zabeležen samo jednom u svetu i veoma je redak" kaže Brenodnova majka Lin.
Gde god da se kreće, Brendon mora da se saginje kako ne bi udario glavom. Spava na bračnom krevetu, ali su njegovi roditelji naručili specijalno za njega napravljen ležaj dug 2,5 m. Cipele su uvek problem Brendon nosi broj 51 te tako ih je veoma teško naći a i skupe su kako  kaže njegova majka.
Brendon Marshall  stoji sa svojom rodjakom
Njegova visina se, međutim, pokazala odličnom kad je reč o sportu. On je izabran da bude član Nacionalnog velškog košarkaškog tima

"Brendon voli košarku. Ljudi ga zaustavljaju na ulici, traže da se fotografišu sa njim, ali je on stidljiv i introvertan. Kad ga drugi primete on kaže: "Da, ja sam visok, ja sam najviši britanski tinejdžer" " dodaje Brendonova mama

Brandon Marshall sa svojim timom trenira tri puta nedeljno i spreman je da prvi put zaigra na profesionalnom turniru u Litvaniji. On može da zakucava od 13. godine.

Svi dobri koledži koji imaju dobre košarkaške akademije se otimaju oko njega" ističe Lin.

Brendon zbog svoje veličine  Brenodn mora dnevno da unese u organizam oko 8.000 kalorija. Njegova majka kaže da stalno kupuje kako bi frižider bio pun.

Inače Brendon je trenutno 7,6 cm niži od košarkaša Pola Sturdžisa, koji sa svojih 2,3 m drži rekord kao najviši Britanac. Dok je amerikanac Robert Peršing Vedlou, visok 2,5 m, je najviši čovek na svetu.

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala