Najzanimljiviji sajt Balkana


ken griffin kupac i vlasnik najskuplje nekretnine u USA
Najskuplju ikada prodatua i kupljenu nekretninu u Sjedinjenim Američkim Državama  kupio je multimilijarder Ken Grifin  zvanično, to je luskuzni penthouse - apartman u luksuznom neboderu "220 Central park south“...

Apartman je prodat za neverovatnih 238 miliona dolara i sada je u vlasništvu milijardera Kena Grifina, osnivača hedge fonda "Citadel".


Ova najskuplja nekretnina u SAD se prostire na 24.000 kvadratnih metara, zauszima prostor kao četvorospratni stan od 50. do 53. sprata.

Nekretnina-apartman od 282 miliona dolara poseduje 16 spavaćih soba, 17 kupatila, pet balkona i centralnom terasom koja gleda na central park u New York-u
220 Central park south zgrada u kojoj se nalazi ajskuplja nekretnina
Inače ovaj multimiljarder Ken Griffin (50) je pre nekoliko dana takođe dospeo u žižu javnosti nakon kupovine kuće blizu Bakingemske palate za 124 miliona dolara.


Osim toga, u svom posedu ima i rekordno plaćene nekretnine u Majamiju i Čikagu, plaćene 60 i 59 miliona dolara. Milijarder takođe poseduje tri luksuzne kuće u Čikagu, šest u Palm Biču i dve na Havajima.

Prethodni rekord za najskuplju zatvorenu prodaju u Njujorku držao je One57, koji se nalazio nekoliko blokovaniže od 220 Central Park South.

Kupac  i sadašni vlasnik je Michael Dell, osnivač istoimene tehnološke kompanije, kupio je penthaus od 100,5 miliona dolara 2015. godine.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1