Najzanimljiviji sajt Balkana

Carinici na aerodromu u Beogradu 2. avgusta 2019. godine su sprečili (otkrili) pokušaj šverc jednog putnika da u prtljagu prenese kubanske cigar.!...

Neprijavljene cigare pronađene su kod putnika u koferu u njemuse nalazilo 1.900 kubanskih cigareta

Otkriveni putnik (švercer) je doputovao avionom iz Havane, preko Paname i Frankfurta,
a kada je preuzeo prtljag uputio se ka zelenom kontrolnom prolazu koji je namenjen za putnike koji nemaju ništa da prijave, saoštila je Uprava carina.

Putnici se na aerodromu prema slobodnoj volji opredeljuju za prolaz kojim žele da krenu i mogu da izaberu crveni - u kome prijavljuju robu za carinjenje ili zeleni - ukoliko nemaju ništa da prijave. Međutim, to ne znači da kontrole u zelenom kontrolnom prolazu nema

Tako su carinici odlučili da detaljnije pregledaju prtljag 36-godišnjeg Beograđanina koji je smatrao da nema ništa da prijavi i imali su šta da vide.

Putnik je u prtljag zapakovao gotovo 2.000 kubanskih cigara, iako je prema važećim propisima dozvoljeno preneti svega 50 komada.Među otkrivenim cigarama bilo je najviše onih bez robne marke - 500 komada i cigara ''monte kristo'' još 500 komada, ali su se tu našle i cigare ''romeo julija'' - 200 komada i čak 700 raznih vrsta cigara marke ''kohiba'' od kojih su neke i iz ograničene serije iz 2017.godine navode iz uprave carina Srbije odnosno aerodroske carinske službe "Nikola Tesla" Beograd.
Na pitanje zašto je sa tolikom količinom cigara ušao u zeleni kontrolni prolaz, putnik je rekao da nije znao da treba da uđe u crveni i prijavi robu koju nosi sa sobom. Iako je to jedan od najčešćih odgovora, putnici bi trebalo da znaju da ih nepoznavanje propisa ne oslobađa odgovornosti.

Iz carine Srbije su podsetili da kada je reč o unosu duvanskih proizvoda u Srbiju, kao deo ličnog prtljaga mogu uneti 1 boks cigareta (200 komada) ili 50 cigara ili 100 cigarilosa ili 250 grama duvana ili kombinaciju svih ovih proizvoda u količini od ukupno 250 grama.
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1