Najzanimljiviji sajt Balkana

Lekari uz Indije iz esta Čenaj su jednom dečaku Ravindranatu starom 7 godina koji je doveden je na stomatološki fakultet hiriurškom operacijom odstranili 526 "zuba"....

Roditelji su doveli dečaka Ravindranata, pošto se žalio na otok u vilici kod lekata srahujući da nije reč o kanceru. Međutim, lekari su u vilici otkrili veliku vrećastu strukturu, tešku oko 200 grama. Hirurzi su morali da je uklone.

Kada su počeli sa operacijom, pronašli su čak 526 "pločica", koji su ličili na prave zube, različitih veličina od jednog do 15 milimetara. Svi su imali koren, krunicu i sjaj kao i normalni pravi zubi!

"Kada smo počeli da operišemo, videli smo nešto slično maloj keisici. Pošto smo je otvorili, u njoj smo našli 526 malih, srednjih i većih tvorevina nalik zubima“, rekao je profesor P. Sentilnatan.
Inače, dečaka su roditelji doveli kod lekara kada je imao tri godine, takođe, zbog otoka u vilici. Međutim, on je tada odbijao da bude podvrgnut detaljnijem pregledu, pa dijagnoza nije bila postavljena.


Posle operacije, doktori su zaključili da je reč o benignom tumoru koji je povezan sa nepravilnim razvojem zuba.

Dečak inače ima 21 normalan zub a operacija je obavljena besplatno.

Uzrok ovakvog zdravstvenog stanja još nije poznat, ali doktor Pratiba Ramani, smatra da bi genetika mogla biti jedan od faktora ali da bi voleo i da se ispita „mogućnost uticaja zračenja mogilnog telefona".

"Veoma sam srećan što je moje dete sada dobro i što može da vodi normalan život", rekao je dečakov otac.

Stručnjaci stomatološkog fakulteta u Čanaju poručuju da im je ovo prvi slučaj da kod jedne osobe pronađu toliki broj „zuba“.
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1